Oldal frissítése

Székek és fotelek

Növekvő szék

A növekvő szék egy állítható gyermekszék, amely együtt növekszik a gyerkőccel. Beállíthatod az ülés mélységét és magasságát, valamint a háttámla magasságát is. Ennek eredményeképpen a gyerek egészségesen ül a székben a növekedése során. Egyes növekvő székek alkalmasak az íróasztalhoz, néhány pedig az étkezőszékként is funkcionál.

Szinkronmechanika

A szinkronmechanika egészséges és ergonomikus ülést biztosít, ezért bátran ajánljuk a mindennapos, hosszú időtartamú használatra. A legfejlettebb szinkronmechanikájú szék folyamatosan követi a tested ülés közben - a háttámla döntése és az ülés beállítása teljesen automatikus (szinkron). Más szóval, minél inkább hátradőlsz a székben, annál jobban megemelkedik az ülőrész, és fordítva. Ez az úgynevezett dinamikus ülés, amely erősíti az izmokat, illetve segítségével elkerülhető a túl merev testtartás.

Aszinkron mechanika

Az aszinkron mechanikájú szék tökéletesen választás azokba az irodákba, ahol napi több órás használatra van szükség. Az aszinkron mechanikával ellátott székek rendkívül jól alkalmazkodnak a testhez, a már megszokott három karral rendelkeznek, amellyel állítható a szék magassága és a háttámla és az ülés dőlésszöge.

Dinamikus ülés

A dinamikus ülés kifejezéssel gyakran találkozhatsz az ergonomikus szék kiválasztásakor. A dinamikus ülés egy egészséges ülőpozíció, a nemkívánatos merev testtartás szöges ellentéte. Más szavakkal körülírva, a dinamikus ülés során állandóan változik a helyzeted, akár a szék hintáztatásával vagy az ülés és a háttámla közötti szög megváltoztatásával, így a tested nem marad ugyanabban a helyzetben - sőt, éppen ellenkezőleg. A dinamikus ülés pozitív hatással van a fizikumra, elősegíti a hát- és a hasizmok erősödését, enyhíti a hát- és gerincfájdalmakat, valamint csökkenti a gyakori ülésből fakadó betegségek vagy problémák kockázatát.

Hintamechanika

A hintamechanika egyszerű elv alapján működik, amely lehetővé teszi a szék lengését. Ez ideiglenes enyhülést jelent a hátnak, egyúttal megszünteti az egészségtelen és merev testtartású ülést ugyanabban a pozícióban. A lengés rendszerint rögzíthető, ezáltal kikapcsolható. Azonban ezeknél a székeknél nincs lehetőség az ülés vagy a háttámla dőlésszögének beállítására, ezt a két részt egymáshoz rögzítették, pontosan ezért az ilyen típusú mechanika nem alkalmas a napi több órás ülésre.

Kartámasz

A szék vagy karosszék azon része, amelyen a kezedet pihenteted ülés közben. A legegyszerűbb kartámaszok nem állíthatók és műanyagból készültek. A drágább modellek kartámasza általában állítható, előre és hátra, illetve magasságban is. Némelyik kartámaszt közelebb vagy távolabb is állíthatod a székhez, vagy elforgathatod, így az nem csak az előre vagy hátra, hanem oldalirányban is mozgatható. A fokozott kényelemről a párnázottság gondoskodik, legyen az akár bőrből, hálós anyagból vagy bútorszövetből.

Lábkereszt

A lábkereszt a szék talapzata, amelyen a görgők és a gázlift is található. Minden irodai szék és karosszék rendelkezik lábkereszttel. A műanyag lábkeresztet általában alacsonyabb ár jellemzi. A szék intenzív használata illetve erősebb testalkatú felhasználó esetén tartósabb anyagú lábkeresztet javasolunk, például króm, alumínium vagy más fémből készült talapzatot.

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB10