Oldal frissítése

AMD FX-9590

4,5 8 értékelés
Alternatívák megjelenítése
Kiegészítők a termékhez

Nincs megfelelő alternatíva?

Válassz teljes kínálatunkból

AMD FX-9590

Az AMD FX-9590 FX szériájú processzor segítségével az asztali számítógépből egy erős multimédiás készüléket hozhatunk létre. A fejlett 32 nanométeres gyártási folyamatnak köszönhetően, sikerült javítani a feldolgozás hatékonyságát, fokozni a teljesítményt és csökkenteni a hősugárzást. A processzort  a népszerű AM3+ foglalathoz tervezték, ahová beágyazva nagyon jól szuperál a négyzet alakú szilikon alkatrész.

  • Igényes 3D-s játékok
  • Komplex 3D modellezés
  • nagyfelbontású videó szerkesztése

Akár 5 GHz  az AMD-től

Az AMD FX-9590 az új  FX szériás processzorok egyik igen jelentős képviselője. A Turbo CORE technológia biztosítja a maximális teljesítményt  a széles körű alkalmazások során. Ha nem használja az összes processzormagot, akkor az aktív magoknál automatikusan megnő a  működési frekvencia. Ezzel érhető el a kiváló teljesítmény azoknál az alkalmazásoknál is, amelyek nem használják ki a processzor teljes számítási potenciálját. A processzor ezenkívül dupla turbo frekvenciát alkalmaz, amelyeket úgy képes váltogatni , hogy azok mindig illeszkedjenek egy rögzített felső határhoz (TDP thermal design power).

ÚJ utasítások

Az AMD FX-9590 lehetőséget nyújt új utasítások feldolgozására is. Az AVX (Advanced Vector Extensions) parancs javítja a párhuzamosságot, amit a tudományos, és a 3D-s alkalmazásoknál értékelhetünk igazán, melyek az összetett lebegőpontos számítási módban működnek. Az AES (Advanced Encryption Standard) parancs pedig jelentősen javítja a legújabb titkosítási alkalmazások teljesítményét, ilyenek például a TrueCrypt, vagy a PCMark kiértékelő aplikáció.

Egyszerű tuningolás

A processzor a DDR3 memóriát támogatja. Kiválóan együttműködik az alacsony feszültségű modulokkal is. Ennél a modellnél  intelligens memória-vezérlőt használtak, mely optimalizálja a processzormagok  kommunikációját a memóriával. Ha szívesen tuningolja rendszerét, akkor biztosan értékelni fogja a nyitott alapfrekvencia- sokszorozót. Ezért egy jó minőségű hűtő használatával teljes mértékben kihasználhatja a processzor teljesítményét.

 

Paraméterek

Sorozat

Processzor sorozat AMD FX
Foglalat AMD AM3+
Modellmegjelölés AMD FX-9590
Processzor kódnév Piledriver

Frekvencia

Processzor frekvencia 4,7 GHz (4,7 GHz)
Max. frekvencia (OC) 5 GHz (5 000 MHz)

További paraméterek

Jellemzők Automatikus túlpörgetés, Nyitott szorzó, Virtualizáció
Gyártási technológia 32 nm
L2 cache 8 MB
L3 cache 8 MB
Kód:  BD495z1
Termékszám:  FD9590FHHKWOF

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB10