Oldal frissítése

A laptopadapterek csatlakozóinak típusai

Aktualizálva 

Egy tipikus laptop több csatlakozóval rendelkezik. A leggyakrabban használt eszközök közé tartozik természetesen az USB csatlakozó a különféle kiegészítőkhöz, a HDMI a külső kijelző csatlakoztatásához, a LAN a hálózati csatlakozáshoz, és az eszköznek természetesen rendelkeznie kell egy speciális tápcsatlakozóval. Hogy néz ez ki? A legtöbb laptop esetében ugyanaz, vagy mindegyik márkának megvan a sajátja?

Notebookový adapter; végződés;

Laptopadapterek csatlakozóinak típusai - TARTALOM

  1. A laptopok töltőcsatlakozóinak fejlődése
  2. Lehetséges problémák a töltőcsatlakozóval
  3. Leggyakoribb konnektor-típusok
  4. A konnektor hatással van a töltő kiválasztására

A laptopok töltőcsatlakozóinak fejlődése

A történelem során több tucat különböző gyártó vett részt a laptopok gyártásában. Ekkora mennyiséggel már a folyamat elején egyértelmű volt, hogy a szabványosított tápcsatlakozó bevezetése egyáltalán nem lesz egyszerű. Jelenleg körülbelül 10 különböző tápcsatlakozót ismerünk, de jobb idők jönnek. Igen, a multifunkciós USB-C csatlakozóra gondolunk, amely a használt interfésztől függően (ideális esetben Thunderbolt 3 vagy újabb) az energiaátvitel mellett képes adatokat és hangot is továbbítani.

És épp a kétoldalú USB-C csatlakozó a notebookok töltésének jövője. Végül is az Apple néhány évvel ezelőtt teljesen átállt rá. Más gyártók is fokozatosan továbbmerészkednek ebbe az irányba. Csak abban reménykedhetünk, hogy két - három éven belül az újonnan eladott laptopok döntő többsége USB-C csatlakozóval lesz felszerelve.

Univerzális töltőkábel;AlzaPower;
A modern AlzaPower kábel támogatja a legújabb USB 3.2 Gen1 (5 Gb/s) szabványt USB-C típusú csatlakozókkal. A nagy, akár 60 W teljesítmény mellett könnyedén feltölti a laptopokat, de más eszközöket is, például mobiltelefonokat, táblagépeket, power bankokat és még sok egyebet.

Lehetséges problémák a töltőcsatlakozóval

A notebook sérült, szakadt vagy kilazult tápcsatlakozója meglehetősen gyakori hiba. Gyakran csak akkor vesszük észre, amikor a laptop már nem működik. Nincs kapcsolat az áramellátással, az akkumulátor leáll, és a laptop az akkumulátor lemerülése után már nem kapcsol be. Semmiképpen sem próbáld meg otthoni környezetbem megjavítani a kábel csatlakozóját, hanem azonnal fordulj a márkaszervizhez.

Leggyakoribb konnektor-típusok

Vess egy pillantást a jelenleg leggyakrabban használt csatlakozók listájára.

Konnektor típusa Márkák: Konnektor ábrázolása:
USB-C Apple, Microsoft, Lenovo, Asus, HP, Dell, Acer, Honor, Toshiba, Huawei Asus EEE; 2,48/0,70 mm konnektor
Apple MagSafe Apple MacBook; Apple MagSafe konnektor
Lenovo Slim Tip (11 × 4,5 mm) Lenovo Lenovo; Square yellow konnektor
4,0/1,70 mm Lenovo Lenovo; 4 mm konnektor
4,5/3,0 mm Dell, HP Dell;HP;4,5 mm konnektor
5,50/1,70 mm Acer Acer; 5,50/1,70 mm konnektor
3,0/1,0 mm Acer Acer; 3,0/1,0 mm konnektor
4,0/1,35 mm Asus Asus VivoBook; 4,0/1,35 mm konnektor
5,50/2,50 mm Asus, MSI, Dell, HP, Fujitsu Asus, MSI, Dell, HP, Fujitsu; 5,50/2,50 mm konnektor
3,50/1,35 mm Umax Umax VisionBook; 3,50/1,35 mm konnektor

A konnektor hatással vana töltő kiválasztására

Természetesen a tápcsatlakozó típusa közvetlenül össefügg a megfelelő töltő kiválasztásával. A legtöbb felhasználónak az eszköz élettartama során elég egy adapterre, de előfordul, hogy egy másikat kell vásárolnunk. Például gyakori utazás esetén, vagy ha a töltő elveszik.

Univerzális 90 W-os notebook adaptr; Connect IT;
CONNECT IT 90 W-os univerzális notebook adapter. A kiszerelés része 12 cserélhető fej egy praktikus tartóval.

A laptop töltő kiválasztásakor mindenképpen ügyelj arra, hogy a megfelelő vlátozatot válaszd. Az új lapotopok esetében ez nem jelent problémát. Az öregebb modellek tulajdonosai gyakran bonyolultabb helyzetben vannak, amelyet univerzális megoldásokkal - beleértve a különféle adaptereket - lehetséges megoldani.

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB15