Gitár erősítők

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Típus
Tranzisztoros
(6)
Hibrid
(5)
Teljesítmény
20 W
200 W
-
Csatornák száma
1
(1)
2
(6)
4
(2)
Tömeg
0,36 kg
4,1 kg
-
Szűrés

A gitár erősítő az elektromos gitárosok felszerelésének elengedhetetlen része. Az elektromos gitár által előállított jel felerősítésére szolgál, mivel az önmagában túl gyenge. Ezt a jelet aztán egy akusztikus útvonalon továbbítja a hangszórón keresztül. Hogyan válassz a gitárerősítők közül? Olvass tovább, és az alábbi írásból kiderül.

Tovább

A gitárerősítők tervezése

A gitárerősítők két alapvető részből állnak. Ezek az előerősítő és a gitár végerősítő.

  • Az előerősítő a keletkező hang színének beállítására szolgál.
  • A végerősítő a teljesítmény erősítését biztosítja. Ezután a jel elég erős lesz ahhoz, hogy a hangszóró hangjelzéssé alakítsa át.

i

Gitárerősítők és egy kis terminológia

Az egyetlen gitár erősítő berendezésre általában fejként szokás hivatkozni. A teljes működéshez szükséged van egy reproboxra, ebben a felállásban stacknek nevezik. Ha a fej és a reprobox egy testben van, akkor azt kombónak nevezik. Ha a fejet egy hangszóróval kombinálják, akkor fél-stack a neve, ha kettővel, akkor teljes-stack.

Gitárerősítők és típusaik

A gitár erősítő típusokat több kategóriába soroljuk aszerint, hogy hogyan állítják elő a hangjelet.

  • A lámpás gitárerősítők úgynevezett csöveket használnak. Ezek meleg, gazdag és dinamikus hangzásuk miatt népszerűek a zenészek körében. Ez egy régebbi típus, de még mindig nagyon sokan használják. Hátránya az elektroncsövek korlátozott élettartama és a nagyobb karbantartási igénye.
  • A tranzisztoros gitárerősítők kevésbé igényelnek karbantartást és emellett jól kezelhetőek. A gitáros szemszögéből nézve azonban rosszabb a dinamikájuk és általában kevésbé jók a hangszínvisszaadás jellemzői.
  • A hibrid gitár erősítő csöveket használ az előerősítőben és tranzisztorokat a végfokozatban. Ezzel próbálja megragadni a teljesen csöves erősítők előnyeit.
  • A modellező gitár erősítő olyan processzort használ, amely megpróbálja lemásolni néhány régebbi, sok esetben ikonikus erősítő hangzását.
  • Az akusztikus gitár erősítő frekvenciájának karakterisztikáját úgy állítják be, hogy az akusztikus hangszerek hangját a lehető legjobban kihozza.

A gitár erősítő kiválasztása során mire kell figyelni?

A fenti alapfelosztáson kívül, ha a gitárerősítők közül válogatsz, érdemes a következő tulajdonságokra is odafigyelned:

  • A gitár erősítő teljesítménye az a szám, amelyből könnyen kikövetkeztethetjük, hogy milyen hangosan fog megszólalni az erősítő. Lényeges, hogy milyen célra szánod. Otthoni gyakorláshoz elegendő egy maximum 20 W-os erősítő, koncertekhez akár 100 W-ig is elmehetünk.
  • A csatornák száma ad némi infót arról, milyen hangzás jön majd ki az erősítőből. Az alap csatornák a tiszta (clean) és torzított (overdrive), egyes modellek több csatornával is rendelkezhetnek.
  • Az impedancia, vagyis az elektromos ellenállás egy olyan jellemző, amely fontos a hangszóró bekötésekor. Megmutatja, hogy a gitár erősítő mennyire terheli az adott hangszórót. A hangszóró impedanciájának meg kell egyeznie az gitárerősítők impedanciájával, különben visszafordíthatatlan károsodást kockáztatsz.
  • Az effektek csak a bonyolultabb erősítőkhöz tartoznak. Az effektdobozok csatlakoztatása nélkül is megteheted, hogy közvetlenül az erősítőben módosítod a gitár hangzását. A leggyakoribb effektek a flanger, a delay, a phaser stb.
  • A csatlakoztatás alapvetően mindenhol ugyanaz - a gitárbemenet és a hangszórókimenet. A bónusz lehet egy fejhallgató kimenet, ami kiváló a csendes gyakorláshoz vagy egy lábkapcsoló kimenet, azaz egy lábkapcsoló a csatornákhoz vagy az effektekhez.

i

Olcsóbb gitárerősítők

Ha gitár erősítő vásárlása előtt állsz, akkor egy használt gitár erősítő is lehet a megfelelő választás. Ennek oka az, hogy még egy használt erősítő is nagyszerűen szól. Az évek pozitívan hathatnak a berendezésre például a csöves gitárerősítők esetében. Ha ügyes vagy, akkor gitár erősítő készletet is választhatsz, amit a kapcsolási rajz alapján magad is össze tudsz szerelni.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
11 termék
4,8
JOYO Bantamp Zombie II
Hangszer erősítő - gitárhoz, hibrid, teljesítménye: 20 W, csatornák száma: 2, effekt hurok, lábkapcsoló bemenet, fejhallgató kimenet, súly: 1,2 kg
68 590 Ft
Raktáron 1 db
Termékkód: JOYO01r04
5,0
Palmer POCKET AMP MK 2
Hangszer erősítő - gitárhoz, tranzisztoros, csatornák száma: 1, effektek: preamp, vonalszintű bemenet, fejhallgató kimenet, DI kimenet, elemes működés, súly: 0,36 kg
40 990 Ft
Raktáron 1 db
Termékkód: PLMd02
5,0
JOYO Bantamp Jackman II
Hangszer erősítő - gitárhoz, hibrid, teljesítménye: 20 W, csatornák száma: 2, effekt hurok, lábkapcsoló bemenet, fejhallgató kimenet, súly: 1,2 kg
Leárazás -28 %
51 490 Ft 72 190 Ft
Raktáron
Termékkód: JOYO01r03
JOYO Bantamp Tweedy
Hangszer erősítő - gitárhoz, hibrid, teljesítménye: 20 W, csatornák száma: 2, effekt hurok, vonalszintű bemenet, lábkapcsoló bemenet, fejhallgató kimenet, súly: 1,3 kg
Szuper ár
68 590 Ft
Raktáron 2 db
Termékkód: JOYO01r06
JOYO Bantamp Meteor II
Hangszer erősítő - gitárhoz, hibrid, teljesítménye: 20 W, csatornák száma: 2, effekt hurok, vonalszintű bemenet, lábkapcsoló bemenet, fejhallgató kimenet, súly: 1,3 kg
Leárazás -28 %
44 590 Ft 62 490 Ft
Raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JOYO01r05
JOYO Bantamp Vivo
Hangszer erősítő - gitárhoz, hibrid, teljesítménye: 20 W, csatornák száma: 2, effekt hurok, fejhallgató kimenet, súly: 1,2 kg
Szuper ár
61 990 Ft
Raktáron 1 db
Termékkód: JOYO01r01
Hughes & Kettner Black Spirit 200 - Hangszer erősítő Ingyenes
szállítás boltjainkba
Hughes & Kettner Black Spirit 200
Hangszer erősítő - gitárhoz, tranzisztoros, teljesítménye: 200 W, csatornák száma: 4, effekt hurok, effektek: delay, flanger, chorus, phaser, reverb és tremolo, vonalszintű bemenet, fejhallgató kimenet, DI kimenet, súly: 3,6 kg
330 390 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: HGKd06
Hughes & Kettner Black Spirit 200 Floor - Hangszer erősítő Ingyenes
szállítás boltjainkba
Hughes & Kettner Black Spirit 200 Floor
Hangszer erősítő - gitárhoz, tranzisztoros, teljesítménye: 200 W, csatornák száma: 4, effekt hurok, effektek: delay, flanger, chorus, phaser, reverb és tremolo, vonalszintű bemenet, fejhallgató kimenet, DI kimenet, súly: 4,1 kg
Szuper ár
335 390 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: HGKd07
Hughes & Kettner Spirit of Vintage
Hangszer erősítő - gitárhoz, tranzisztoros, teljesítménye: 50 W, vonalszintű bemenet, fejhallgató kimenet, súly: 1,1 kg
73 490 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: HGKd05
Hughes & Kettner Spirit of Metal
Hangszer erősítő - gitárhoz, tranzisztoros, teljesítménye: 50 W, vonalszintű bemenet, fejhallgató kimenet, súly: 1,1 kg
65 990 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: HGKd03
Hughes & Kettner AmpMan Classic
Hangszer erősítő - gitárhoz, tranzisztoros, teljesítménye: 50 W, csatornák száma: 2, effekt hurok, fejhallgató kimenet, súly: 1,5 kg
128 590 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: HGKd01

Gitár erősítők

A Gitár erősítők kategóriában összesen 11 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó gitár erősítők A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb gitár erősítők A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: gitár erősítők vélemények
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ