Oldal frissítése

Vélemények: AXAGON PCEM2-ND, 2x internal M.2 NVMe slot, PCIe controller, RAID

Érdekelnek a különböző vélemények, hozzászólások a(z) AXAGON PCEM2-ND, 2x internal M.2 NVMe slot, PCIe controller, RAID témával kapcsolatban? Nálunk 3 felhasználó egyelőre 5 csillagból 4,0-t adott. Ezen az oldalon alább olvashatsz is más vásárlók tapasztalatairól a(z) AXAGON PCEM2-ND, 2x internal M.2 NVMe slot, PCIe controller, RAID termékkel kapcsolatban. Örülni fogunk, ha a(z) AXAGON PCEM2-ND, 2x internal M.2 NVMe slot, PCIe controller, RAID megvásárlása után te is írsz értékelést.
AXAGON PCEM2-ND, 2x internal M.2 NVMe slot, PCIe controller, RAID - Vezérlőkártya
AXAGON PCEM2-ND, 2x internal M.2 NVMe slot, PCIe controller, RAID
Raktáron > 5 db
51 590 Ft
Kosárba
Anonim felhasználóflag
Értékelve: 2023. 01. 14., változat: AXAGON PCEM2-ND, 2x internal M.2 NVMe slot, PCIe controller, RAID
Hitelesített vásárlás
A fenti előny/hátrány még teszt nélküli előzetesek, addig nem is akartam a kártyát kivenni a dobozból, amíg ezeknek utána nem járok. Azonban helyettem ez már megtette más még előttem... A legnagyobb csalódás a félrevezető leírás a gyártó oldalán, ugyanis ha legalább RAID1-et tudna HW-ből (ennyi pénzért nyugodtan tudhatná), akkor az OS 1 db diszket címezve a kártya controllere legalább azonnal 2 irányba írna, amivel legalább az írás nem lenne lassabb egy 4 lane-es különálló kártyához képest. Ilyen esetben ugyanakkor az olvasáskor a 7Gbyte/sec-et így sem érné el soha, hiába a 8 lane, mivel a kártyán lévő chip maximum sebessége csak 1 diszkre elegendő. Szóval a software raid-hez nem kell ilyen kártya, elég 2 SSD/HDD meg pl. egy mdraid csomag a linuxon. A gyártó oldalán a kártyára a "doboz" szó használata is félrevezető.
A termékkel kapcsolatos support kérdésekre a gyártó pár órán belül válaszolt
2 db NVMe SSD szerelhető be amihez nem kell speciális tudással (Bifurcation) rendelkeznie az alaplapnak, régi PCIe slottal rendelkező alaplapokkal is megy)
A leírással ellentétben - gyártó szerint is - nem tud RAID-et. (a sw raidhez amúgy sem kell ilyen speciális kártya)
Gyártó oldala szerint: "A doboz sávszélessége / adatátviteli sebessége 3500 MB/s (3.5 GB/s) körül van, a PCI-Express 3.0 interface csatlakozó korlátai miatt." --> NEM a PCIe 3.0 (és 8 lane) a korlátja a 2 db SSD EGYÜTT elérhető mindössze 3.5Gbyte/sec sebességnek, hanem a kártyára integrált chip (gyártóval folytatott levelezés alapján). A 8 lane PCIe 3.0-n elegendő lenne a 2 SSD 3.5Gbyte-ig történő kiterhelésére, hiszen 4-4 lane kellene a 2 SSD-hez összesen.
Ár/értékben a fentiek miatt teljesen indokolatlan az 54 ezres ár
0 ×Jelentés

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB20