Oldal frissítése

Vélemények: ASUS ExpertWifi EBR63

Érdekelnek a különböző vélemények, hozzászólások a(z) ASUS ExpertWifi EBR63 témával kapcsolatban? Nálunk 3 felhasználó egyelőre 5 csillagból 3,7-t adott. Ezen az oldalon alább olvashatsz is más vásárlók tapasztalatairól a(z) ASUS ExpertWifi EBR63 termékkel kapcsolatban. Örülni fogunk, ha a(z) ASUS ExpertWifi EBR63 megvásárlása után te is írsz értékelést.
ASUS ExpertWifi EBR63 - WiFi router
ASUS ExpertWifi EBR63
Raktáron 5 db
55 490 Ft
Kosárba
Marcel, Klobukyflag
Értékelve: 2024. 02. 24., változat: ASUS ExpertWifi EBR63
Hitelesített vásárlás
Eredetileg az egyik PRO modellt fontolgattam, de az EBR63 specifikációi megfeleltek mindannak, amit akartam tőle. Vidám design és a fehér szín nagyszerű. A hálózatokat VLAN-okra szétválasztó AiMesh-sel együtt az IoT végül önállóan működik az egész házban. Még DHCP-t is tud minden egyes VLAN-hoz, csak az IP/MAC-t nem tudja rögzíteni. Ez például probléma. olyan aljzatok esetében, amelyek nem állíthatók be fix IP-címre a Home assistant segítségével. A kézi IP-kijelölés a DHCP-ben csak a főhálózaton működik. A VLAN-ok a LAN és a Wifi esetében is működnek, így már nem kell két útválasztót egymás mellett tartanom. Egyértelmű webes felület és mobilalkalmazás. Mint minden korábbi Asus router esetében, az első firmware sem tökéletes. Az eredeti elképzelés, miszerint mindent egy délután alatt felállítok, több estére nyúlt. A router minden egyes beállításváltás után zavarosan viselkedik. A legtöbb probléma (Wifi kapcsolat megszakadása, AiMesh nem működik. ) egy újraindítással megoldódott. Például: két telefon egymás mellett, az egyik csatlakozik a fő Wifi hálózathoz, a másik nem tud csatlakozni - helytelen Wifi jelszó. A router újraindítása ismét megoldotta a problémát. A Dual Wan nem működik, nem reagál az USB modemre vagy a telefonra. A webes alkalmazás nem jeleníti meg helyesen a hálózaton lévő eszközök listáját, néhány hiányzik, mások offline úgy tesznek, mintha csatlakoztatva lennének (akárcsak az előző Asus routerek) A mobilalkalmazás nem rendelkezik ezzel a problémával. Ha az Asus kijavítja a hibákat, akkor ez az alacsony árral együtt ideális megoldás lesz a biztonságos IoT-használathoz.
LAN és Wifi VLAN támogatás
mint az összes korábbi ASUS modellnél, ami nekem volt - firmware
0 ×Jelentés
Tomáš, Lípa nad Orlicíflag
Értékelve: 2024. 02. 22., változat: ASUS ExpertWifi EBR63
Hitelesített vásárlás
Egy régi TP-link (WR1043ND) cseréjeként vásárolt. Fontolóra vettem különböző "hi-tech" lehetőségeket, mint a Mikrotik stb., de végül visszatértem ehhez a "népies" megoldáshoz, és nem bántam meg. A több tíz MBit WAN-kapcsolat miatt: -( Nem sokat használom az "abszolút" sebességet - de mégis nyilvánvaló, hogy a router drámaian jobban kezeli a háztartásban lévő kb. 10 legaktívabb eszköz (PC, NTB, mobiltelefonok, Smart TV) egyidejű működését. Sokat játszottam a biztonsággal, VLAN-okat is beállítottam, illetve. SDN (miután rájöttem, hogy néhány eszköz az otthonomban nem támogatja a WPA3-at, létrehoztam nekik saját "piszkos" VLAN-okat: -)) ). Rengeteg lehetőség van a forgalom beállítására és irányítására, a webes felület kifinomult (és elég jól megírt magyarázatokkal, bár néha jobb angolra váltani, mert valószínűleg nem egy hálózati szakember fordította le). Külön dicséretet érdemel a mobilalkalmazás, amely valóban nagyszerű, felhasználóbarát. Láthatod az egyes eszközök adatfolyamát (jó, ha elnevezed őket, és hozzárendeled a megfelelő ikonokat), és ha nem kapsz elég sebességet, akkor gyorsan fojtogathatod vagy levághatsz egy másik eszközt (= a család többi tagja "izgatottan" várja). Néhány napig játszottam, próbáltam minél több funkciót megszerezni (még mindig nem sikerült mindet megszereznem). Most szervizben van, nem tudok róla, minden működik - amire szükségem van. Nagy remény, majd csalódás társul a biztonsági mentés USB-n keresztüli csatlakoztathatóság funkciójához. Kezdetben úgy tűnt, hogy valóban csak be kell dugni a telefont, bekapcsolni az USB Tetheringet, és máris "készen állsz". Vagy olyan tudást igényel, amivel nem rendelkezem, vagy ez a "fiatal FW" hibája (a verzió dokumentációja csak a legújabb kiadásban írja le ezt a funkciót). Ritkán van szükségem ad hoc jelleggel biztonsági mentésre, és végül is egyszerűbb, ha a telefonomat közvetlenül egy működő NTB-hez csatlakoztatom. Próbáltam egy korábbi routeren printservert futtatni (nyomtató a routeren és mindenki tud nyomtatni), de ismét bebizonyosodott, hogy ez a megoldás nem éri el egy "felnőtt" hálózati nyomtató üzemi használhatóságát és megbízhatóságát. Így az alkalmi nyomtatásokhoz a családtagok laptopokkal és a nyomtatóhoz csatlakoztatott USB-kábellel rendelkeznek: -(. Még nem használtam az AirMesh kihívást, és nem is tervezem, hogy beszerzek további támogató eszközöket. Megoldom a hosszabbítót távoli területekre egy pár régebbi Powerline eszközzel (TP-Link).
Működési stabilitás
Rengeteg beállítás a játékokhoz
Jó dokumentáció még a nem túl jártas hálózatépítők számára is
Elég menő design
Igazán kifinomult mobil alkalmazás
Lehetőség a LED kikapcsolására
WPA3
Dual WAN funkció - lehet, hogy még nincs finomhangolva
Tisztázatlan távoli hozzáférési megoldás.
USB nyomtatókiszolgáló nem sokat.
0 ×Jelentés

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB05