Oldal frissítése

Vakfoltok

E-könyv
3,0 2 értékelés

Vakfoltok

Alapvető felszerelés a cseh társadalom, a demokrácia válsága és a kortárs politika működésének megértéséhez

A szegénységről, az oktatásról, a populizmusról és a cseh társadalom egyéb kihívásairól.
A Cseh Köztársaságban a politikai vitákat gyakran több politikus és kijelentéseik, az önmegfigyelés és a liberálisok és a konzervatívok kulturális háborújainak kezelésére szűkítik. Ugyanakkor azok a kérdések, amelyek befolyásolják a Cseh Köztársaság életminőségét, és így a demokráciába vetett bizalmat, továbbra is a mi vakpontunkban maradnak. Különösen abban az időben, amikor a politikai kampányok inkább érzelmeken, mint tényeken alapulnak, a téves információk terjednek a médiában, és a társadalom a képviselői bulvárlapú ügyeivel foglalkozik olyan problémák helyett, mint például a munka jövője vagy az oktatás formája.
Sociolog Daniel Prokop v knize Slepé skvrny pohlíží na problémy a výzvy současného Česka i světa. Megoldatlan szegénység és figyelmen kívül hagyás, egyenlőtlen oktatás és csökkentett életszínvonal, a populizmus növekedése és az erre való reagálás képtelensége, a közvéleményre vonatkozó mítoszok árnyékolják a valóságot - mindez összefügg a csehek demokratikus bizalmának csökkenésével és annak életképességével az egyre összetettebb valóságban. .

Napsali o knize Slepé skvrny

"A vak foltok gyakorlati útmutatóként szolgálhatnak a változásokhoz, amelyeknek társadalmunknak szüksége van a jelenlegi neurotikus helyzetből való kilépéshez. Jelenleg leginkább a legendás struccra emlékeztetünk, aki elrejtette a fejét a homokba, és reméli, hogy a másik világ nem látja őt, és kellemetlen kérdések nélkül fogja túlélni, amikor legyőzi. Daniel Prokop, az egyes problémák leírásával együtt megpróbálja felvázolni a lehetséges megoldásokat. Nem rejti el véleményét nélkül szakértőként, hanem megmutatja, hogyan nézhet ki ma egy köztulajdonos tevékenysége. "

Josef Šlerka

Paraméterek

Alapvető

Autor Daniel Prokop
Oldalak száma 256 oldal
Kiadás éve 2020
Kiadó Host

Formátum és a védelem típusa

Elérhető formátum ePUB, Kindle (Mobi), PDF az olvasni vágyók számára
Védelem típusa Social DRM
Kód:  EK32603
Termékszám:  978-80-757-7991-5

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB20