Milyen előnyei vannak a sous-vide főzésnek, illetve a szuvidáló gépnek?
Szeretnéd, ha az ebéd vagy vacsora otthon is olyan lenne, mint a legjobb éttermekben? Akkor, amikor csak akarod, ráadásul oly módon, hogy közben pénzt is spórolsz? Ez esetben a szuvidáló ideális választás otthonra, főleg, ha többek között az is motivál, hogy ízletes, ugyanakkor nagyon egészséges ételek készíts. A szuvidáló gép segítségével a nyersanyagok megőrzik a tápanyagok döntő többségét, ráadásul az áramköltségeken is spórolhatsz.
- A szuvidáló alacsony hőmérsékleten működik, ez pedig biztosítja a vitaminok és tápanyagok megőrzését.
- A szuvidáló gépben elkészített étel porhanyós és fenséges ízű, mivel nem folyik ki belőle a fűszerekkel teli szaft.
- A szuvidáló minimális áramot fogyaszt, így energiát takaríthatsz meg.
- A szuvidáló gép segítségével készült ételek kevésbé kalóriadúsak, mivel nincs szükség zsír hozzáadására.
i
Hogyan kell kiejteni a sous-vide szót?
A sous-vide kifejezés a francia nyelvből származik, és "szuvid"-nak kell ejteni.
Milyen ételek elkészítésére alkalmas a szuvidáló?
Ha szereted a szaftos steakeket vagy a halat, a szuvidáló gép nagyszerű választás lehet a számodra. A népszerű húsételek mellett ezek a szuvidáló zöldségételek elkészítésére is alkalmas. Egy szuvidáló segítségével gyakorlatilag bármilyen étel elkészíthető, amely nem igényel magas főzési hőmérsékletet. Melyek a szuvidáló gépben elkészíthető, legnépszerűbb ételek?
- A steak mindig szaftos és tökéletesen átsült lesz, ha szuvidáló segítségével készíted el.
- A csirkemell vagy csirkecomb bármilyen alkalomra csodálatos lakomává varázsolható, ha szuvidáló gépben készül.
- A zöldségek megőrzik a bennük lévő vitaminokat és enzimeket, és olyan egészségesek lesznek, mintha frissen, a kertből érkeztek volna.
- Halfilé is tökéletes a szuvidáló gépben elkészítve: ajánljuk az egészséges, de ízletes húsételek kedvelőinek.
- A sertéscsülök egy szuvidáló gépben elkészítve rendkívül puha lesz, és kellemes ízt kap a fűszerektől, vagy a páctól.
A szuvidáló legfontosabb paraméterei
A szuvidáló alapvető paraméterek közé tartozik a teljesítmény és az állítható hőtartomány. A szuvidáló gépek kapcsán a másik fő hangsúly a térfogaton van, amely meghatározza, hogy mennyi étel főzhető egyszerre. A szuvidáló árát az is befolyásolja, hogy milyen anyagból készült.
- A szuvidáló gép teljesítménye határozza meg, hogy milyen gyorsan melegszik fel a víz.
- A mennyiséget fontos figyelembe venni, ha sok embernek tervezel ételt készíteni egy szuvidáló segítségével.
- A szabályozható hőmérséklet mutatja, hogy a vákuumedény milyen tartományban tudja tartani a víz hőmérsékletét.
- A szuvidáló gép mérete akkor játszhat fontos szerepet, ha a konyhában helyhiánnyal küzdesz.
Három hasznos funkció, hogy megtaláld a számodra legjobb szuvidáló készüléket
Az alapvető paraméterek és az ár mellett a választáskor vedd figyelembe a szuvidáló gép további jellemzőit is - ezek ugyanis sokkal könnyebbé tehetik a készülék kezelését, valamint élvezeteseb lehet a főzést. A szuvidáló egy olyan kedvenc konyhai eszköz lesz, amelyet szívesen használsz majd.
- Az ételek elhelyezésére szolgáló alapanyag-rendszerező biztosítja a víz optimális keringését.
- Speciális programokat is kínál több szuvidáló gép, amelyek bizonyos típusú ételek elkészítéséhez jelentenek nagy segítséget.
- A digitális vezérlés megkönnyíti a szuvidáló vezérlését, a kijelzőn beállíthatók a szükséges adatok, továbbá többek között a hátralévő főzési idő is nyomon követhető.
A szuvidáló mellett a vákuumfőzőt is hasznosnak találhatod az ételkészítés során, amelyet, többek között az ételek tartósítására is használhatsz.