A Provamel BIO szójaital nem csak glutén- és laktózérzékenyek számára ideális. Az enyhén édes ízű ital különösen hasznos melegkonyhákon. Hozzáadhatod turmixokhoz, smoothiekhoz, kávéhoz, használhatod főzéshez vagy sütéshez. A Provamel vegánok számára is alkalmas, és ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó összetevőket tartalmaz. Vörösalgát is tartalmaz.
A PROVAMEL-ben felhasznált szójabab nem génmódosított, Európából - elsősorban Franciaországból, Olaszországból és Ausztriából - származik, és nem erdőirtott területekről. A szója az egyik leginkább fenntartható növény. A szójatermesztés kíméli a földhasználatot, kevés műtrágyát és vizet igényel, és alacsony a karbonlábnyoma. A PROVAMEL minőségi fehérjében gazdag szójababot állít elő Pro Terra tanúsítvánnyal, amelyet csak a környezetileg fenntartható, társadalmilag felelős, génmódosítás nyomát sem tartalmazó növényforrások kapnak meg.
Szója alap* (víz, hántolt szójabab* 9,8 %) almalé*, vörös alga (Lithothammium calcareum) 0,4 %, étkezési tengeri só
Felbontás után tárold hűtőszekrényben, és 5 napon belül fogyaszd el.
Származási hely: Belgium
Gyártó: Danone a.s
V Parku 2294/2,
148 00 Prága 11-Chodov
Hozzávalók:
- 220 ml Provamel szójaital kalciummal
- 1 evőkanál olívaolaj
- 125 g csicseriborsóliszt
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál élesztő
- 1 teáskanál kurkuma por
- 1 mogyoróhagyma, finomra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- maradék zöldségek/fűszernövények (póréhagyma, karfiollevél, maradék pirospaprika, petrezselyem)
1. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a csicseriborsólisztet, a Provamel kalciumos szójaitalt, a citromlevet, az élesztőt, a kurkumát, majd ízesítsd sóval és borssal. Keverd össze jól, amíg sima tésztát nem kapsz.
2. A maradék zöldségeket vágd apróra. Melegíts fel egy serpenyőt egy kevés olívaolajjal. Pirítsd a hagymát, a fokhagymát és a zöldségeket aranybarnára. Sóval és borssal fűszerezd. Vedd ki a zöldségek felét a serpenyőből, és tedd félre a második omletthez.
3. Add hozzá a csicseriborsó tészta felét, és terítsd szét az egész serpenyőben. Fedd le a serpenyőt, és hagyd sülni 5 percig, amíg az omlett közepén nem keletkeznek buborékok, és a szélei kissé el nem válnak a serpenyő falától.
4. Óvatosan fordítsd meg az omlettet, és süsd még 3-5 percig, amíg a közepe már nem lesz puha. Készíts egy második omlettet.
5. Tálald egy kis spenóttal és citromkarikával.
Kód: | SPTdan0032 |
Termékszám: | 5411188083177 |