A Provamel BIO mandulaital nem csak a glutén- és laktózérzékenyek számára ideális. A pörkölt mediterrán mandula ízével teli és egy csipetnyi agavésziruppal ízesített ital önmagában is fogyasztható, adható koktélokhoz, turmixokhoz, de süteményekhez és desszertekhez is. A Provamel vegánok számára is alkalmas, és ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó összetevőket tartalmaz. Ráadásul tényleg nagyon finom.
A bio mandula a mediterrán térségből származik. A Provamel helyi termelőkkel dolgozik együtt, hogy a fenntarthatóság jegyében termesztett, kiváló minőségű dióféléket biztosítsa. A vállalat együttműködik a Természetvédelmi Világalappal és a Nemzetközi Természetvédelmi Unióval is.
Minden PROVAMEL termék bio* és növényi alapú. Minden termék GMO-mentes és ökológiai tanúsítvánnyal rendelkezik, ami kevesebb növényvédőszert és antibiotikumot jelent a talajban és a szervezetünkben. A PROVAMEL élelmiszerekben nem találsz mesterséges adalékanyagokat, tartósítószereket vagy színezékeket.
*A Provamel BIO szójaital kalciummal és vitaminokkal az egyetlen olyan termék, amely nem jelölhető bio termékként.
Ivóvíz, mandula (5%), agavészirup, stabilizátor (gellángumi).
Felbontás után hűtőszekrényben tárolandó, és 5 napon belül elfogyasztandó.
Származási hely: Belgium
Gyártó: Danone a. val
A Park 2294/2,
148 00 Prága 11-Chodov
6 adag - elkészítési idő: 15 perc - sütési idő: 60 perc
Összetevők
- 100 ml Provamel bio mandulaital
- 3 evőkanál chia mag + 9 evőkanál víz
- 100 g zabliszt
- 80 g mandulapor
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék (vagy fahéj)
- egy csipetnyi só
- 3 banán + 1 banán a díszítéshez
- 150 g főtt quinoa + extra a körethez
1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
2. Egy tálban keverjük össze a chia magot a vízzel. Hagyjuk ázni, amíg besűrűsödik.
3. Közben keverjük össze a zablisztet, a mandula- és sütőport, a mézeskalács-fűszerkeveréket és a sót. Egy másik tálban pépesítsünk össze 3 banánt, és keverjük össze a Provamel BIO mandulaitallal. Adjuk hozzá a banános keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverjük össze. Óvatosan keverjük bele az áztatottchia magokat és a főtt quinoát.
4. Kenjünk ki egy kenyérformát kókuszolajjal (vagy béleljük ki sütőpapírral). Az utolsó banánt hosszában vágjuk félbe. Öntsük a keveréket a formába, és díszítsük a banánnal és egy kis quinoával.
5. Süssük 60 percig. Ha szükséges, az utolsó 20 percre fedjük le fóliával. Hagyjuk a kenyeret teljesen kihűlni, mielőtt kivesszük a formából.
Tipp: Adj hozzá apróra vágott diót és csokoládét a még ízletesebb eredményért.
Kód: | SPTdan0038 |
Termékszám: | 5411188109235 |