A Trail mix szárított marhahús a tisztán cseh Fine Gusto Nature cég egyik terméke. A gyártás során, amelynek végterméke a tápanyagokban gazdag, szárított húsból készült csemege, hozzáadott tartósítószerek és színezékek nélkül, ötvözik a hagyományos eljárásokat a kézi gyártással és a modern technológiákkal. A szárításhoz kizárólag cseh eredetű, válogatott, sovány húsdarabokat használnak. A vállalat a húst kisebb regionális tenyésztőktől vásárolja Pardubice környékéről. A finoman sózott, körülbelül 4 mm vastagságú hússzeleteket néhány órán át szárítják, majd kézzel kisebb darabokra vágják. Így keletkezik az energia dús és hús ízű csemege (jerky). Gyümölcsökkel és diófélékkel kombinálva tökéletes energiabomba.
A szárított hús (jerky) az egészséges élelmiszerek közé tartozik. Ezért étlapjukba aggodalom nélkül besorolhatják nem csak az élsportolók és a szabadidős sportok szerelmesei, de minden húskedvelő, akinek napközben gyorsan és megbízhatóan kell pótolni energiáját. A szárítás során, ugyanis csak a vizet távolítják el a húsból, a szükséges fehérjék és tápanyagok benne maradnak. És mivel a szárításra kizárólag sovány húsokat használnak, így egy ideális táplálék kiegészítő keletkezik, amely biztosítja a szervezetnek a szükséges tápanyagokat. Több mint 60% fehérjét tartalmaz, zsírtartalma minimális és szénhidrát nincs benne. A magas fehérjetartalom és az elhanyagolható mennyiségű só miatt a jerky gyors, egészséges és tápláló étel mindenki számára, aki szereti a húst. A gyümölcsök és diófélék kombinációjával magas energiaértéket kínál. A szárított húsnak köszönhetően pótolhatja a leadott energiát, a gyümölcscukrok segítik legyőzni a fáradtságot, és a diófélék biztosítják a szükséges zsírokat.
A jerky megnevezés alatt ismert szárított húsok, amelyeket a Fine Gusto cég gyárt, kisebb cseh tenyésztők kiváló minőségű marhahúsából készülnek. A szárításhoz sovány marha felsál szeleteket használnak. Két évtől fiatalabb bikák húsáról van szó. A vékony szeleteket finoman sózzák be úgy, hogy a só mindig kevesebb, mint 2% legyen. Ezután a húst több órán át szárítják. A marhahúst a cég azért is választotta, mivel a szárítás után minden tápértékét megőrzi, jó ízű marad, és nem kell ízesíteni. Ugyanakkor semmi sem akadályozza meg a további feldolgozást vagy kombinációit, például szárított gyümölcsöket és dióféléket.
Összetétel:
Szárított marhahús - 25% (marhahús 95,8%, étkezési só)Kandírozott narancshéj - 12,5% (53% narancshéj, cukor, savtartalom szabályozó: citromsav)
Mazsola - 10%
Kandírozott áfonya - 10% (65% áfonya, cukor, napraforgóolaj)
Pörkölt napraforgómag 8,75% (napraforgómag 98%, étkezési só, napraforgóolaj)
Tökmag hámozott 8,75%
Pekándió 7,5%
Mandulabél 7,5%
Mogyoróbél 5%
Szárított alma 5%
Tápanyag tartalom - 100 g:
Energiaérték - 1788 kJ / 472 kcal
Zsírok - 22g
Ebből telített zsírsavak - 3,3 g
Szénhidrátok - 32 g
Ebből cukrok - 25 g
Fehérje - 25,5 g
Só - 1,8 g
Allergének felsorolása:
Pekándió
Mandulabél
Mogyoróbél
Figyelmeztetés:
Felnyitás után 24 órán belül használja el.
Tárolja 5° C és 30° C közötti hőmérsékleten.
A csomag tartalmaz egy oxigén abszorbert (nem alkalmas fogyasztásra).
Kód: | SPTfg1017 |
Termékszám: | 8594177020913 |
Linkek: | Gyártó honlapja: |