A kakaóbab Dél-Amerika trópusi régiójából származik, ahol valószínűleg már a Kr. u. 5. században is termesztették. Az aztékok fizetőeszközként használták, latin neve, a Theobroma cacao pedig azt jelenti: "az istenek eledele". Évente kétszer szüretelik, és a betakarítás után kézzel hántolják, majd erjesztik. Az erjesztés biológiai változásokat okoz, amelyek csökkentik a keserű ízt és vörösesbarna színt eredményeznek. A babokat ezután szárítják és pörkölik, míg lassan csokoládészínt és -aromát kapnak. Még a modern konyhában is népszerű összetevő, és ez nem csoda. Szuperélelmiszer, és szó szerint tömve van egészségügyi előnyökkel.
A kakaóbab kiváló minőségű szénhidrát-, fehérje- és zsírforrás. Ezek teszik ki a kakaó szárazanyagainak 85%-át. Számos vitamint is tartalmaz, mint például B6, B12, K, riboflavin, tiamin, niacin és pantoténsav. A babban lévő ásványi anyagok közé tartozik a szelén, a réz, a mangán, a cink, a kalcium, a magnézium, a vas, a kálium és a foszfor. Ezenkívül jelentős arányban tartalmaz koffeint és teobromint is, ezek olyan anyagok, amelyek a guaranához vagy a ginzenghez hasonló stimulánsok közé tartoznak. Ezért különösen a stimulánsokra érzékenyebb embereknek óvatosan kell fogyasztaniuk a kakaóbabot.
A kakaóbabot ősidők óta használják a konyhákban. Jellegzetes csokoládéízének köszönhetően alkalmas csokoládé, édes krémek és töltelékek gazdagítására vagy desszertek díszítésére. De úgy is élvezheted őket, ahogy vannak. Az ajánlott napi adag 15-20 g.
A természet olyan terméseket nyújt nekünk, amelyek ízletesebbé teszik az életünket. Nagyra értékeljük a természetet, így nem akarjuk feleslegesen terhelni. Ezért szállítjuk a kakaóbabot környezetbarát csomagolásban, amelyet újrahasznosítható kialakításának köszönhetően ismét felhasználhatsz.
Kód: | SPTbery036 |
Jótállás: | 24 hónap |
Termékszám: | 8595691007190 |
Linkek: | Gyártó honlapja: |