Ki ne ismerné a diót. A magyar konyha állandó szereplője, és a népszerű édes finomságok nagy részéből nem hiányozhat. De tudtad, hogy a színe dióról dióra változhat? A nagyon világos és a sötétsárga, az aranysárga és a barna között változik, de vannak vörös maggal rendelkező fajták is. A termelő kiválasztja a fényes diókat, kézzel válogatja és csomagolja őket. Mertez az egyetlen módja annak, hogy garantálni tudja, hogy az általad kapott csomag magas diótartalommal, minimális szennyeződéssel és héjjal rendelkezik. A dió nagyszerű egészségügyi előnyöket is tartalmaz, és nem hiányozhat az étrendünkből.
A legtöbb dióféléhez hasonlóan a diónak is magas a zsírtartalma, és ezáltal az energiatartalma. 100 g-ban 2 738 kJ és 65 g zsírt tartalmaz, de ezek egészséges zsírok. A dió gazdag forrása az egyszeresen és különösen a többszörösen telítetlen zsírsavaknak. A legtöbbjük omega-6 telítetlen savakat tartalmaz,de jelentős a telítetlen omega-3 zsírsav-tartalma is. Rostot és fehérjét is tartalmaz. 100 g-os adagonként 15,2 g-ot tartalmaz. Az ásványi anyagok közül magnéziumban, foszforban és káliumban gazdag. B1- és B2-vitamint, E-vitamint, béta-karotint, folsavat és kis mennyiségben C-vitamint is tartalmaz.
A diót leggyakrabban édes pékárukban használják. Például a hagyományos karácsonyi bejgli sem nélkülözi, de gyakran használják pitetöltelékként is. Ne félj kísérletezni vele, és használd például zöldségsalátához, vagy töltsd vele a sült csirkét. A képzeletnek nincsenek határai, és a konyhában ez duplán igaz.
A természet olyan gyümölcsöket ad nekünk, amelyek ízletesebbé teszik az életünket. Nagyra értékeljük ezt, és ezért nem akarjuk feleslegesen terhelni. Ezért a diót környezetbarát csomagolásban szállítjuk neked, amely a visszazárható kialakításnak köszönhetően újra felhasználható.
Kód: | SPTbery107 |
Termékszám: | 8595691025699 |
Linkek: | Gyártó honlapja: |