Ki ne ismerné a diót. A magyar konyha állandó szereplője és a népszerű édes finomságok nagy részének nélkülözhetetlen hozzávalója. De tudtad, hogy a színe magról magra változhat? A nagyon világos és a sötétsárga, az aranysárga és a barna árnyalatai között változik, de vannak vörös maggal rendelkező fajták is. A gyártó a világos magokat gyűjti, kézzel osztályozza és csomagolja. Ez az egyetlen módja annak hogy garantáljuk, a vásárolt csomag magas dióbél tartalommal, minimális szennyeződéssel és héjjal rendelkezik. A dió egészségünk szempontjából fontos hozzávalókat tartalmaz, nem hiányozhat az étrendedből.
A legtöbb mogyoróféléhez hasonlóan a diónak is magas a zsírtartalma, ezáltal az energiatartalma. 100 g-ban 2 740 kJ és 61,2 g zsír található, melyek egészséges zsírok. A dió gazdag forrása az egyszeresen telítetlen és különösen a többszörösen telítetlen zsírsavaknak. A legtöbbjük omega-6 telítetlen zsírsavakat tartalmaz, de jelentős a telítetlen omega-3 zsírsav tartalma is. A dió rostot és fehérjét is tartalmaz, 100 grammonként 16,3 gramm található benne. Az ásványi anyagok közül magnéziumban, foszforban és káliumban gazdag. B1- és B2-vitamint, E-vitamint, béta-karotint, folsavat és kis mennyiségben C-vitamint is tartalmaz.
A diót leggyakrabban édes péksütemények összetevőjeként használják. Például a hagyományos karácsonyi vaníliás kiflik elengedhetetlen alapanyaga, de népszerű kalács töltelék is. Ne félj kísérletezni vele, add hozzá zöldségsalátához, vagy töltsd meg vele a sült csirkét. A lehetőségeknek csak a képzeleted szabhat határt, és a konyhában ez duplán igaz.
A természet olyan gyümölcsöket ad nekünk, amelyek ízletesebbé teszik az életünket. Nagyra értékeljük őt, ezért nem szeretnénk feleslegesen terhelni. A diót ezért környezetbarát csomagolásban forgamlazzuk, amelyet ismételten használhatsz az újrazárható kivitelnek köszönhetően.
Kód: | SPTbery031xxl |
Termékszám: | 8595081582047 |
Linkek: | Gyártó honlapja: |