Oldal frissítése

Sérült vagy hiányos kiszállítás

Ez az útmutató segíteni fogja Önt abban, hogy a reklamációjának az ügyintézését felgyorsíthassa, kérjük további információért kattintson a következő linkre. Ha az Ön terméke sérült, hibás vagy valamilyen baj történt a kiszállítás során, a következő információk hasznosak lehetnek.

A csomag hibás terméket tartalmaz vagy valamilyen alkatrész hiányzik

Kérjük, hogy küldjön egy e-mailt nekünk, és adja meg a megrendelés számát, a hibás vagy a hiányzó termék rövid leírását, az Ön nevét és telefonszámát a kapcsolati űrlapon keresztül. 

Sérült a csomag vagy a csomag tartalma

Mielőtt átvenné a megrendelését a futárszolgálattól, köteles leellenőrizni a csomag(ok) állapotát, (csomagok számát, azok bontatlanságát, a csomag sértetlenségét stb.) és a kísérő szállítólevelet, és elutasítani a sérült vagy hiányos kiszállítást. A sérült és hiányos kiszállítást késedelem nélkül jelezni kell a kapcsolati űrlapon keresztülAz esetleges kárra vagy sérülésre vonatkozó jegyzőkönyvet a futárszolgálatnak is alá kell írnia, és azt e-mailen keresztül a reklamációs osztály részére el kell küldeni. Ha aláírja és átveszi a megrendelés szállítólevelét, megkockáztatja, hogy elveszti a későbbi garanciális igényre vonatkozó jogot.

Ha átveszi és így elfogadja a kiszállítást, és sérült terméket talál a megrendelésében, miután a futárszolgálat munkatársa már elhagyta az átadás helyét, a hibás terméket azonnal be kell jelenteni a kapcsolati űrlapon keresztül. Önnek pontosan meg kell jelölnie a hiba természetét, a csomag azonosítószámát, a számlaszámot vagy szállítólevél számát és a kontakt telefonszámot. Ezután a futárszolgálat munkatársa fel fogja venni Önnel a kapcsolatot, és alá fogja írni a káreseti jegyzőkönyvet, és át fogja venni Öntől a sérült terméket. 24 órán belül meg fogja kapni a káreseti jegyzőkönyvet, és ezt 24 órán belül el kell küldeni nekünk a kapcsolati űrlapon keresztül. Így a reklamáció ügyintézése folytatódik. A reklamációt a kiszállítást követő 3 napon belül jelezni kell a részünkre, különben a reklamációt nem fogjuk elfogadni.

Hibás termék és a reklamációs szám kiosztása

Az első lépés a gyors és sikeres reklamáció ügyintézésben az, hogy megszerezze a reklamáció azonosítószámát. Természetesen a reklamációs azonosító hiányában is elfogadjuk a megreklamálandó terméket, de így elveszti a gyorsabb ügyintézés előnyét és lehetőségét.
A reklamációs szám olyan azonosító szám, ami elősegíti a reklamáció állapotának nyomonkövetését a teljes reklamáció ügyintézésének folyamata alatt. A reklamációs szám megszünteti a félreértésekből adódó hibázás lehetőségét, és felgyorsítja az ügyintézés menetét.

Néhány egyszerű ellenőrző kérdést fogunk készíteni a reklamációs szám kiállítása során, hogy leellenőrizhessük és érvényesíthessük a reklamációt. Ezek azokra a termékekre vonatkoznak, amiket tőlünk vásároltak, és a garancia még érvényes. Ön fogja létrehozni a reklamációs számot, miután belépett az Alza fiókom menübe, és egyszerűen követi a vonatkozó utasításokat. Miután létrehozta a reklamációs azonosító számot, csak vissza kell küldenie a terméket a reklamációs osztályunk részére. Ne felejtse el feltüntetni a  reklamációs számot a külső csomagoláson.

A termék visszaküldésével kapcsolatos információk! 

Amikor reklamáció céljából terméket küld vissza, a részünkre küldendő csomag dobozán tüntesse fel a reklamáció számát. Ha több reklamáció szerepel egy csomagban, akkor minden terméket lásson el az adott termék reklamációs azonosítószámával, és a csomagon tüntessen fel egy listát az összes reklamációs azonosítószámmal együtt.

Minden megreklamált terméket a kiegészítőkkel együtt kell visszaküldeni. Felhívjuk figyelmét, hogy ne kezdje el a reklamáció ügyintézését, ha a megreklamálandó termék nem teljes, mert a visszaküldés feltételeitől nem tudunk eltekinteni.

A reklamációk feldolgozása során, e-mailben fog kapni információkat.

Az Alza fiókomban bármikor le tudja ellenőrizni a reklamációjának a státuszát.

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.

További információ
Értem Részletes beállítások
P-DC1-WEB20