Oldal frissítése
Október 23-a, péntek nemzeti ünnep. Ezen a napon budapesti bemutatótermünk zárva tart, az interneten azonban továbbra is kényelmesen vásárolhatsz.

Samsung Galaxy A 2019 (ÖSSZEHASONLÍTÁS): az új sorozat

Frissítve: 2019. december 16.

A Samsung ebben az évben átláthatóbbá tette az okostelefonjairól szóló portfólióját. Elhagyta a J sorozatot, valamint a Galaxy S és Note zászlóshajói mellett most az okostelefonjait az átdolgozott Galaxy A sorozatba sorolja, amely folyamatosan bővül. Időről időre hozzáad egy új modellt, és jelenleg ebbe a sorozatba összesen 10 telefon tartozik - Galaxy A10, Galaxy A10s, Galaxy A20e, Galaxy A30s, Galaxy A40, Galaxy A50, Galaxy A70, Galaxy A70s, Galaxy A80 és Galaxy A90. Nem gondoltuk, hogy a Samsung ilyen gyorsan kijön az új sorozatokkal. Vessünk egy pillantást a vadonatúj A51-re és az A71-re, és hasonlítsuk össze a korábbi A-generációs mobilokkal.

i Az egyes modelleknél az adott fejezet végén rövid összefoglalót találsz külföldi weboldalakról.

Samsung Galaxy A 2020 (Összehasonlítás) - TARTALOM

 1. A Samsung Galaxy A51 óriási kijelzővel és extra lencsével rendelkezik
 2. A Samsung Galaxy A71 kiváló kamerája még jobb lett

Samsung Galaxy A 2019 (összehasonlítás) - TARTALOM

 1. Samsung Galaxy A10: Jó kinézetű, gyenge hardverrel ellátott telefon
 2. A Samsung Galaxy A10s továbbfejlesztett kamerával és biztonsággal rendelkezik
 3. A Samsung Galaxy A20e az alsó-középkategória ígéretes versenyzője
 4. Samsung Galaxy A30s: ujjlenyomat-olvasó a kijelzőben, hármas kamera és gyorstöltés
 5. A Samsung Galaxy A40 prémium minőségű előlapi kamerával érkezik
 6. A Samsung Galaxy A50 egy középkategóriás modell, tripla kamerával és hosszú üzemidővel
 7. A Samsung Galaxy A70 lenyűgözi a nagy kijelzők szerelmeseit
 8. A Samsung Galaxy A80 egyedi forgókamerával rendelkezik
 9. Samsung Galaxy A90: Snapdragon 855, 5G és DeX
 10. Samsung Galaxy A - a sorozat modelljeinek összehasonlítása
Samsung Galaxy A; srovnání 2020; chytrý telefon

A Samsung Galaxy A51 óriási kijelzővel és extra lencsével rendelkezik

 • 6,5 hüvelykes AMOLED kijelző
 • Négy kamera (48MP, 12MP, 5MP, 5MP)
 • Ára körülbelül 140 000 HUF

A Samsung Galaxy A51 az A50 utódja. Figyelembe véve az árat, amelyet eddig csak euróból váltottak át, észrevehető, hogy ez a modell kissé drágább lett. De a Samsung továbbfejlesztette a telefont, ezért határozottan ajánljuk a figyelmedbe.

További információ a Samsung Galaxy A51-ről

A Samsung úgy döntött, hogy az A-sorozat kijelzőit Infinity-O típussal szereli, így a szelfi kamera az elülső képernyő közepén felül helyezkedik el. Az A50-es csepp alakú kivágás eltűnt. Az AMOLED kijelző 6,5 "-re nőtt, és 1080 x 2400 px felbontást kínál. Az alsó él most kissé keskenyebb. A hátoldal lenyűgöző, négy részre osztott, amelyek mindegyike eltérően tükröződik. A jogosult tulajdonos felismerése vagy a kijelzőn található ujjlenyomat-olvasóval, vagy arcfelismerés útján történik.

A legfontosabb valószínűleg a kamera. A telefon összesen 5-öt kínál. Az elülső 32 Mpx-es (f / 2.2) kamera nagyon ígéretesnek hangzik, de a legfontosabb hátul van. Mind a négy lencse L alakú, egy vakuval. A fő érzékelő 48 Mpx-es (f / 2.0), amelyet kiegészít egy 12 Mpx ultraszéles látószögű objektív (f / 2.2), egy 5 Mpx (f / 2.2) mélységélesség-érzékelő, és végül egy további 5 Mpx-es ( f / 2, 4) érzékelő közeli felvételek készítéséhez.

A Galaxy A51 nem fog szégyent vallani a teljesítményével. Exynos 9611 8 magos processzora van, amelyet 6 vagy 8 GB memória támogat. Ha nem elegendő a 128 GB belső memória, tovább bővíthető egy 512 GB-os memóriakártyákval. Az akkumulátor kapacitása az A51-nek ugyanolyan, mint az A50-é, 4000 mAh, amely 15 W-os gyorstöltést is támogat. A telefonon Android 10 fut UI 2.0-ás kiegészítéssel.

Samsung Galaxy A51
A Samsung Galaxy A51 hátulja négy részre van osztva, mindegyik különböző tükröződéssel.
Samsung Galaxy A; srovnání 2020; chytrý telefon

A Samsung Galaxy A71 kiváló kamerája még jobb lett

 • Super AMOLED 6.7"-es kijelző
 • Négy kamera (64MP, 12MP, 5MP, 5MP)
 • Az akkumulátor kapacitása 4500 mAh, gyorstöltéssel

Az újonnan bemutatott Samsung Galaxy A-k legjobb kétségkívül az A71. Külsejüket tekintve a két telefont könnyű összekeverni. A különbségek lényegében belül vannak. Beszéljünk arról, hogy mik ezek és miben különbözik a telefon az elődeitől, az A70-től.

További információ a Samsung Galaxy A71-ről

Az A70-ből származó kijelző változatlan maradt a hatalmas 6,7 hüvelykes átlóval és ugyanolyan Full HD + felbontással. Az Infinity-O kijelző a Samsung Galaxy Note 10-hez hasonlóan lyukas képernyő. A kamera felbontása az A51-esével megegyezik (32 Mpx), és az ujjlenyomat-olvasót itt is a kijelzőbe integrálták.

i Nézd meg a Samsung telefonok jelenlegi kínálatát.

A változások a hátsó kamerában láthatók. Ez megnégyszereződött az előző A70-hez képest, és még jobb felbontást kínál, mint a fent említett Samsung Galaxy A51. A 64 Mpx (f / 1,8) felbontású főérzékelő nagyon vonzónak tűnik, és ugyanolyan érzékelőkkel van kiegészítve, mint az A51 modell, vagyis 12 Mpx-es ultraszéles lencsével, 5 Mpx-es mélységélesség-érzékelővel és 5 Mpx-es makró lencsével. A meghajtó valószínűleg  Snapdragon 730-as lesz, bár a Samsung ezt még nem tette közzé. Amit tudunk, az a magokra vonatkozik:  2 darab 2,2 GHz-es és 6 darab 1,8 GHz-es mag várható. Itt is választhatsz 6 és 8 GB memória közül. Egy 4 500 mAh-es akkumulátor akár 25 W-tal is tölthető. A színek fekete, ezüst, kék és rózsaszín. Az A71-es magyar piaci elérhetőségét a Samsung még nem erősítette meg, ám a várható európai ár szerint mintegy 160 ezer Forintra számíthatunk.  

Samsung Galaxy A71
A Samsung Galaxy A71 vizuálisan nagyon hasonló az A51-hez. A kijelző azonban kicsivel nagyobb.
Samsung Galaxy A; összehasonlítás 2019; okostelefon

Samsung Galaxy A10: Jó kinézetű, gyenge hardver telefon

 • 6,2 hüvelykes HD + kijelző
 • 3400 mAh akkumulátor
 • Egy kamera 13 Mpx felbontással
 • A Galaxy A sorozat legolcsóbb képviselője

A Samsung Galaxy A10 az olcsó okostelefonok családjának legújabb kiegészítése, amely végül eléri a piacunkat. Kevesebb, mint négy ezer koronaért vásárolhat telefonokat (ez a legolcsóbb a Galaxy A sorozatból), és felszerelése meglehetősen szilárd ezen az áron.

További információ a Samsung Galaxy A10-ről

A Galaxy A10 telefont 6,2"-es (HD +, IPS) kijelzővel látták el, amely majdnem az egész előlapot elfoglalja. Maga a telefon teljesen műanyag házzal rendelkezik, illetve kényelmesen fogható és az összes oldalsó gombja könnyen elérhető. Nincs ujjlenyomat-olvasó, viszont van egy széles „fiók”, amelybe elfér két nanoSIM kártya és egy memóriakártya. A csatlakoztathatóság vizsgálatakor megtaláljuk a szokásos klasszikusokat, azaz a microUSB portot és a fejhallgató-csatlakozót. Első pillantásra a mobiltelefon nem tűnik gyengébb darabnak, bár prémium anyagok nélkül kell meglennünk.

Samsung Galaxy A10
A Samsung Galaxy A10 egy jól kidolgozott telefon, de a gyenge hardver miatt pontokat veszít.

A Samsung Galaxy A10 pontokat kap a megjelenéséért és a minőségi kijelzőjéért, ám a hardveres felszereltsége kompromisszum. A telefon 2 GB RAM-ra és egy átlagos nyolcmagos Exynos 7884 processzorra támaszkodik. Ez egy olyan kombináció, amellyel az A10 képes kezelni a kevésbé igényes alkalmazásokat és a mindennapi használatot. A belső memória kapacitása 32 GB (a felhasználói adatokhoz 24 GB áll rendelkezésre), amely kibővíthető egy microSD kártya segítségével.

A 3400 mAh kapacitású akkumulátor normál használat esetén legalább egy napig üzemképes. Továbbá nem találunk gyors- vagy vezeték nélküli töltést, de ebben az árkategóriában ez nem is várható. A 13 Mpx-es kamera elegendő a pillanatfelvételekhez és meglehetősen tisztességes az alacsony költségvetésű telefonok keretén belül.

EÖsszességében ez mondható el a Samsung Galaxy A10 okostelefonról. Első ránézésre jól néz ki, azonban a hardvere nem erős. Másrészről csodákra nem számíthatunk ezen az áron. Ezt a PhoneYear.com honlapon megtalálható cikk is megerősíti: A telefon problémamentesen működik normál használat, telefonálás, szöveges üzenetek küldése és egyebek esetén, de amikor felmelegszik, akkor lefagy és laggolni kezd. A telefon viszont elegendő a normál használathoz.

Samsung Galaxy A; összehasonlítás 2019; okostelefon

A Samsung Galaxy A10s továbbfejlesztett kamerával és biztonsággal rendelkezik

 • 6,2 hüvelykes HD + kijelző
 • Ujjlenyomat-olvasó a hátoldalon
 • Kettős kamera (13MP, 2MP)
 • 4000 mAh akkumulátor

2019 augusztusában a Samsung bemutatta az előző okostelefon továbbfejlesztett verzióját, azaz a Samsung Galaxy A10s modellt. Az „s“ verzió megjelenése gyakorlatilag megegyezik a Galaxy A10 készülékével (6,2"-es HD+ kijelző), de néhány fejlesztéssel érkezik. Az A10s RAM memóriájának kapacitása csak 2 GB, viszont jobb biztonságot kapott a hátulján található ujjlenyomat-olvasó formájában.

További információ a Samsung Galaxy A10-ről

A telefonhoz hozzáadtak egy 13 és 2 Mpx-es kettős kamerát. Az elülső szelfi kamera felbontása 8 Mpx. Ez egy nagyon kellemes előrelépés, amely odavonzhatja az ügyfelek egy bizonyos célcsoportját ehhez az olcsó telefonhoz. Az akkumulátor kapacitását szintén megnövelték, ami ezúttal 4000 mAh. A színek szempontjából klasszikus feketében, egy kissé vidámabb pirosban, zöldben és kékben lesz elérhető.

Samsung Galaxy A10s
Az A10s verzió ujjlenyomat-olvasóval, jobb kamerával és nagyobb kapacitású akkumulátorral rendelkezik.

Azonban a kérdés, hogy a Galaxy A10s kapható lesz-e a mi piacunkon. E modell esetében a gyártó elsősorban a fejlődő piacokat, nevezetesen Indiát célozta meg. Emellett lehetséges, hogy a gyártó végül úgy dönt, hogy elkezdi értékesíteni Európában, esetleg Magyarországon

Samsung Galaxy A; összehasonlítás 2019; okostelefon

A Samsung Galaxy A20e az alsó-középkategória ígéretes versenyzője

 • 6,2 hüvelykes IPS kijelző
 • Kettős kamera (13MP, 5MP)
 • Ár 5 000 CZK alatt

Bár a Samsung Galaxy A10 már idén márciusban remekül képviseltette magát az alsó kategóriában, sajnos a közeljövőben nem jut el hozzánk. Éppen ezért érdekelhet a  Samsung Galaxy A20e modellje, amelynek nevében az „e“ betű egy az európai piacra készített verziót jelöl. A körülbelül hatvanezer forintos árával az okostelefon az alsó-középkategóriába sorolható, amely ennek megfelelő felszereltséget kínál.

További információ a Samsung Galaxy A20e telefonról

A legnagyobb húzóerőt valószínűleg a Samsung által kínált szokatlan megjelenés biztosítja. A telefon előlapját teljes mértékben az IPS kijelző uralja, kivéve az apró szenzorszigetet, amelyben egy 8 Mpx felbontású és f/2,0 rekeszértékű előlapi kamera pihen. A kettős hátlapi kamera egy 13 Mpx felbontású és f/1,9 rekeszértékű főérzékelőből, valamint egy 5 Mpx-es, f/2,2-es, ultraszéles látószögű érzékelőből áll. 

i A Samsung a Galaxy A20-at is kínálja (az "e" nélkül), de valószínűtlen, hogy ez a változat elérné a piacunkat.

A teljesítmény szempontjából nem nyújt világszínvonalat, de a kevésbé nagy elvárásokat támasztó felhasználók számára kétségtelenül megfelel. Az Exynos 7884 processzort 3 GB RAM egészíti ki. A belső tárhely 32 GB memóriával rendelkezik, amely fedezi a hétköznapi felhasználók igényeit. A legújabb Android 9.0 Pie operációs rendszer és az One UI kiegészítés mellett a zökkenőmentesen futó okostelefon helytáll a mindennapos használat során. Azonban nincs könnyű dolga, mivel a mezőny elég erős. Ugyanakkor a Samsung Galaxy A20e az új termékcsalád ígéretes tagja, és határozottan esélyes befutó

Samsung Galaxy A20e
A keskeny keretének, a kis szenzorszigetének és a nagy kijelzőjének köszönhetően a Samsung Galaxy A20e rendkívül modern kivitelezéssel büszkélkedhet.
Samsung Galaxy A; összehasonlítás 2019; okostelefon

Samsung Galaxy A30s: ujjlenyomat-olvasó a kijelzőben, hármas kamera és gyorstöltés

 • Nagy, 6,4 hüvelykes AMOLED kijelző
 • Három kamera (25MP, 8MP, 5MP)
 • Uujjlenyomat-olvasó a kijelzőn
 • 4000 mAh-es akkumulátor

2019 nyarának végén a legnagyobb koreai gyártó bemutatta az „A“ szegmens újabb tagját. Az új Samsung Galaxy A30s majdnem bezárja a teljes százas számsorozatot. Bár ez egy középosztályú telefon, a tulajdonosok számára mégis olyan népszerű technológiákat kínál, amelyek elsősorban a magasabb kategóriájú mobiltelefonoknál találhatók meg.

További információ a Samsung Galaxy A30-ról

A Samsung A30s modell nagy, 6,4"-es AMOLED kijelzővel rendelkezik. Ez biztosítja, hogy a fekete szín valóban fekete lesz, és a pixelek kikapcsolásának köszönhetően az akkumulátor energiáját is megtakarítja. Ezenkívül a HD+ felbontású kijelző alá egy ujjlenyomat-olvasót is beépítettek.

Samsung Galaxy A30s
A Samsung Galaxy A30 első ránézésre lenyűgöz a vékony keretével és a 6,4"-es kijelző felső részén lévő apró, csepp alakú kivágásával.

A vékony kerettel rendelkező előlap több mint 84%-át foglalja el a kijelző, amelybe csupán a 16 Mpx-es szelfi kamera apró, csepp alakú kivágása zavar bele. A telefon hátulján három kamera található. A főkamera 25 Mpx-es és f/1,7-es érzőkelővel rendelkezik. A 8 Mpx-es, ultraszéles látószögű lencse tájképek vagy építészeti panorámaképek készítéséhez használható. Végül az 5 Mpx-es érzékelő a mélységélesség megjelenítésére szolgál.

A Samsung Galaxy A30s dobozában egy 15 W-os USB-C töltő is mellékelve lesz, amely lehetővé teszi a 4000 mAh-s akkumulátor gyors feltöltését. Maga a telefon egyetlen konfigurációban kapható, azaz 4 GB RAM-mal és 64 GB belső tárhellyel, amely kibővíthető akár egy fél TB-os microSD kártyával. A fekete, fehér és zöld színű Galaxy A30-as modellek 91 690 Ft-ért kaphatók.

Samsung Galaxy A; összehasonlítás 2019; okostelefon

A Samsung Galaxy A40 prémium minőségű előlapi kamerával érkezik

 • Szelfi kamera 25 Mpx felbontással
 • Exynos 7885 8 magos processzor
 • 4 GB memória

z alacsonyabb középosztály egy másik képviselője, azaz a Samsung Galaxy A40 még olcsóbban kapható, mint az A30s. Ez egy kicsivel többet kínál mint a sorban alatta álló, és különösen a szelfi rajongókat örvendezteti meg. Az előlapi kamera lenyűgöző, 25 Mpx-es felbontással és f/2,0 rekeszértékkel rendelkezik, amely nem kimondottan megszokott az előlapi kamerák esetében. A kettős hátsó kamera egy 16 Mpx-es és f/1,7-es lencséből, valamint az A20e modellhez hasonlóan egy 5 Mpx-es, ultraszéles látószögű érzékelőből áll.

További információ a Samsung Galaxy A40-ről

A kialakítás meglehetősen hű maradt az olcsóbb változat megjelenéséhez, de a kijelző kissé nagyobb és körülbelül 5%-kal több helyet foglal el az előlapon. A Super AMOLED technológia szintén a vitathatatlan előnye, amelyet megtalálsz az „A“ sorozat okostelefonjai között a 30s modelltől kezdődően.

Samsung Galaxy A40
A Samsung Galaxy A40 okostelefon előlapi kamerája lenyűgöz minden szelfi rajongót.

A teljesítményét illetően is többet kínál, nevezetesen a nyolcmagos Exynos 7885 processzorral, amelyben két mag 1,77 GHz-en fut, a továbbiak pedig 1,59 GHz-en. A belső tárhely kapacitása 64 GB, amely bőven elegendő azok számára, akik nem átlag felett használják a telefont (például filmek letöltéséhez, nagyméretű adatok tárolásához stb.). A 4 GB RAM memóriával ellátott készülékre természetesen az Android 9.0 Pie operációs rendszert és a Samsung One UI kezelőfelületet telepítették.

i

A Samsung Galaxy A sorozat minden új modelljén az Android 9.0 Pie operációs rendszer fut.

A külföldi cikkek és például a GSMarena webhely szerint ez egy tisztességes telefon, amely jó kamerával, kiváló kijelzővel és aktuális rendszerrel rendelkezik. Ugyanakkor a fejlesztés megérdemelne egy 4K videórögzítést. Ezenkívül előfordulhat, hogy valakinek nem lesz elegendő az akkumulátor kapacitása, mivel intenzív használat esetén a telefon kb. egy napig üzemképes.

Samsung Galaxy A; összehasonlítás 2019; okostelefon

A Samsung Galaxy A50 egy középkategóriás modell, tripla kamerával és hosszú üzemidővel

 • Hármas kamera (25MP, 8MP, 5MP)
 • Exynos 9610 8 magos processzor
 • Az ujjlenyomat-olvasó a kijelzőn
 • Akkumulátor 4000 mAh-es kapacitással

A Samsung Galaxy A50 modellel elérkeztünk a középkategóriához. A modell tisztességesnek tűnik és nagyon versenyképes lehet. A készülék igazán jól néz ki és versenyképesnek tűnik. Első pillantásra valószínűleg mindenkinek feltűnik a tripla kamera.

További információ a Samsung Galaxy A50-ről

A Galaxy A50 kamerája egy 25 Mpx-es, f/1,7-es főlencséből, illetve egy 8 Mpx-es, f/2,2-es, ultraszéles lencséből és egy 5 Mpx-es, f/2,2-es mélységérzékelőből áll. A telefon azonban nemcsak a hátlapi kamerát tartogatja a felhasználóknak. A nagy, 6,4"-es kijelző felett helyezkedik el a 25 Mpx-es, f/2,0 rekeszértékű lencse.

A telefon hardveres felszereltsége is tartogat újdonságokat. A Galaxy A50 erősebb, nyolcmagos Exynos 9610 processzort kínál. Az első négy mag 2,3 GHz-en fut, míg a másik négy 1,7 GHz-en. Érdemes megemlíteni az akkumulátor élettartamát is. A kapacitása 4000 mAh, amely egy igazán kiemelkedő érték, különösen ebben az árkategóriában. A független tesztek már bizonyították, hogy a telefon normál használat mellett másfél napig zökkenőmentesen működik.

Samsung Galaxy A50
A Samsung Galaxy A50 az első újdonság, amely tripla kamerával rendelkezik. Emellett normál használat esetén az akkumulátora másfél napig is kitart.

Az A50 az első készülék a sorozatban, amelynek ujjlenyomat-olvasót építettek közvetlenül a kijelzőjébe. A telefon memóriája szinte mindenki számára elegendő. A 128 GB-os belső tárhelyen rengeteg fotó, film és alkalmazás fér el. A rendszermemória kapacitása 4 GB. Mindent összevetve a Samsung Galaxy A50 egy vonzó választás, és amennyiben elnyerte a tetszésedet, ne habozz a megvásárlásával.

A külföldi AndroidCentral honlapon található cikkben dicsérik a nagyszerű kijelzőt, a hatékony processzort és az akkumulátor jó üzemidejét. Negatívként a kamerát említik, amelynek eredményei a sötétben valamivel alacsonyabbak az átlagnál.

Samsung Galaxy A; összehasonlítás 2019; okostelefon

A Samsung Galaxy A70 lenyűgözi a nagy kijelzők szerelmeseit

 • Kiváló ár / teljesítmény arány
 • Hármas kamera (32MP, 8MP, 5MP)
 • 6.7 "Super AMOLED kijelző

Habár a Samsung Galaxy A70 lényegében a Galaxy A50 egy jobb változata, valószínűleg az egész „A“ sorozat egyik legjobb ár-érték arányát kínálja. Természetesen ez a telefon is tripla kamerával rendelkezik, azonban fejlettebb paramétereket biztosít. A trió főkamerája lenyűgöző 32 Mpx-es felbontást és nagyszerű f/1,7-es rekeszértéket kínál. A 8 Mpx-es, ultraszéles látószögű érzékelő és az 5 Mpx-es mélységérzékelő ugyanazokkal a paraméterekkel büszkélkedhet, mint az előző modell. Az előlapi kamerát a 32 Mpx-es felbontás teszi igazán kiemelkedővé. A rekeszértéke változatlan, azaz f/2,0 maradt.

További információ a Samsung Galaxy A70-ről

A trió fő kamerája lenyűgöző 32 Mpx-es, miközben megtartja az f / 1,7 nagy rekesznyílást. A 8 Mpx ultra-széles érzékelő és az 5Mpx-es mélységérzékelő ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkezik, mint az előző modell. És hogy az elülső kamerában se csalódjunk, a felbontás ott 32 Mpx-re nő, változatlan fényerő mellett, amely f / 2.0.

A Samsung Galaxy A70 kijelzője már első pillantásra nagyobbnak tűnik, mint az előző modelleké. A Super AMOLED kijelző csak tovább fokozza ezt a hatást. A 6,7"-es kijelzője körülbelül a telefon előlapjának 86%-át foglalja el. A teljesítményét tekintve a Samsung egy Qualcomm Snapdragon 675 (2× 2,0 GHz, 6× 1,7 GHz) processzor használata mellett tette le a voksát, amelyet kimondottan a játékokhoz és a mesterséges intelligenciához terveztek. Így az alacsonyabb frekvenciákat a processzor extra funkciói váltják fel. Az A70 esetében a belső tárhely kapacitása szintén 128 GB, azonban a rendszermemóriát 6 GB-ra növelték. Összességében a Samsung Galaxy A70 egy elég jó kis készülék, amelyet már május elejétől megvásárolhatsz.

Samsung Galaxy A70
A Samsung Galaxy A70 kiváló teljesítményt, minőségi kamerát és ujjlenyomat-olvasót kínál a kijelzőn. Ez egy nagyon versenyképes felső középosztályú modell.

Itt is betekintést nyújtunk a külföldi cikkekbe. Az Android Authority szerver dicséri a Samsung Galaxy A70 (ugyanúgy, mint az A50 esetében) szolid teljesítményét és az akkumulátor üzemidejét. Azonban a gyártó még ennél a modellnél sem fejlesztett sokat a kamerán, és az első negatív tények épp a kamerát érintik. Az A70 a második mínuszt a könnyen megkarcolható, üveges hátulja miatt kapta, de ez egyszerűen megelőzhető egy védőtok használatával.

Ezenfelül szeptember végén a Samsung bejelentette, hogy a szokásos A70 mellett újonnan a Samsung Galaxy A70s is elérhető lesz. Ezúttal a változtatások csak kozmetikai jellegűek, és főleg belül történtek. Az eddigi 6 GB RAM helyett most választhatsz 6 és 8 GB közül. A Snapdragon 675 processzor a helyén maradt. Ebben a kombinációban ismét egy nagyon jó teljesítményű kombót kapunk.

A legnagyobb változások a kamera területén zajlottak. Az új modell három érzékelővel rendelkezik: az első egy 64 Mpx-es lencse, a második egy 8 Mpx-es, széles látószögű objektív, a harmadik pedig egy 5 Mpx-es mélységérzékelő. A 32 Mpx-es szelfi kamerát a kijelző felső részén lévő, csepp alakú kivágásba rejtették el. A telefon valószínűleg hamarosan kapható lesz, mivel Indiában, ahol bemutatták, az értékesítés már megkezdődött. Viszont az még nem egyértelmű, hogy nálunk kapható lesz-e. Reméljük, hogy igen.

Samsung Galaxy A; összehasonlítás 2019; okostelefon

A Samsung Galaxy A80 egyedi forgókamerával rendelkezik

 • Egyedi tripla forgókamera
 • Qualcomm Snapdragon 730 processzor
 • 8 GB memória
 • Keret nélküli AMOLED kijelző

Mind a milánói konferencia, mind az internet esetében az „A“ sorozat legkiválóbb modelljének, azaz a Samsung Galaxy A80 készüléknek szentelték a legtöbb figyelmet, és nem hiába. De miért is olyan különleges? Egyedülálló forgókamerával büszkélkedhet, amellyel garantáltan nem találkozol máshol. A Samsung nem nézte jó szemmel, hogy az előlapi kamerák sokszor rosszabb képminőséget biztosítottak, mint a hátlapi társaik, így összekötötte a két kamerát. Mindezt teljesen eredeti módon tette. Amikor bekapcsolod az előlapi kamera funkciót, a főkamera enyhén kiemelkedik, majd elfordul. Így még akkor sem veszítesz a képek minőségéből, amikor az előlapi kamerával készíted a fotóidat. Ráadásul ez a folyamat teljesen automatizált, amelynek hála nem kell a kezeddel mozgatnod a kamerát.

További információ a Samsung Galaxy A80-ról

A főkamera 48 Mpx-es felbontással és f/2,0 rekeszértékkel rendelkezik. Az ultraszéles látószögű érzékelő 8 Mpx-es felbontást és f/2,2-es rekeszértéket kínál. A harmadik lencse valami másra szolgál, mint amire számítottál. Ez egy úgynevezett 3D Time of Flight érzékelő, amely főként mélységérzékelőként működik. Ezt a lencsét a telefon feloldásához is használhatod, hiszen a Galaxy A80 támogatja a 3D Face ID-t.

i

A nemrég bemutatott Huawei P30 fotómobil szintén ToF érzékelővel rendelkezik. A Huawei P30 (Pro,Lite), a siker receptje a kamera szóló cikkünkben bővebben olvashatsz erről.

A Samsung Galaxy A80 még a teljesítmény szempontjából sem száll versenybe a zászlóshajókkal, de ennek ellenére a Qualcomm Snapdragon 730 (2× 2,2 GHz, 6× 1,7 GHz) processzor egy tisztességes választás. Ezenkívül a működését 8 GB rendszermemória segíti. Az adataid tárolásához egy 128 GB-os belső tárhely áll rendelkezésre, és a telefon áramellátásáról pedig a 3700 mAh-s akkumulátor gondoskodik.

Samsung Galaxy A70
Amíg a Samsung Galaxy A80 teljesítménye átlagosnak mondható, addig a hátlapi forgókamera egy teljesen egyedülálló funkció.

A Samsung Galaxy A80 egy jól felszerelt, egyedi kamerával ellátott mobiltelefon, amellyel igazán jól szórakozhatsz. Ha szeretnél kitűnni a tömegből, ez a tökéletes választás. A telefon májustól kapható a boltokban.

Még az „A“ sorozat legmagasabb modellje esetében sem fosztunk meg a külföldi cikkekben leírt előnyöktől és hátrányoktól. A TechRadar szerveren dicsérik a jó megjelenésű, keret nélküli AMOLED kijelzőt, az előlapi kamerát és a nagy teljesítményt. A panaszok a méretre mutatnak, és további mínusz a 3,5 mm-es jack hiánya.

Samsung Galaxy A; összehasonlítás 2019; okostelefon

Samsung Galaxy A90: Snapdragon 855, 5G és DeX

 • 48 Mpx-es főkamera, 32 Mpx-es szelfi kamera
 • Snapdragon 855 processzor
 • Super AMOLED 6.7 "kijelző
 • 4 500 mAh kapacitású akkumulátor
 • Támogatás az 5G hálózatokhoz és a DeX módhoz

A szeptember elején bemutatott Samsung Galaxy A90 várhatóan a teljes „A“ sorozat csúcsa, amely számos érdekességgel rendelkezik. Vizuálisan nagyon sok mindenben hasonlít a korábban bemutatott Samsung Galaxy A70- telefonhoz. Az előlapot itt is a nagy, 6,7"-es Super AMOLED kijelző és az észrevétlen, csepp alakú kivágás uralja. A Full HD+ kijelzőbe egy optikai ujjlenyomat-olvasót építettek be.

További információ a Samsung Galaxy A90-ről

A telefon hátulján három kamera található. A 48 Mpx-es főkamerát egy széles, 123°-os látószögű, 8 Mpx-es érzékelő egészíti ki. A parti utolsó tagja az 5 Mpx-es mélységérzékelő. Az elülső szelfi kamerát sem felejtették el, amely 32 Mpx-es felbontással rendelkezik. .

Samsung Galaxy A90
A Samsung Galaxy A90 külseje nem fog meglepni.

Az alapvető és az érdekes „a motorháztető alatt“ rejtőzik. A Samsung az új modelljét a gyors Snapdragon 855 lapkakészlettel látta el. Ami a memóriát illeti, 6 és 8 GB RAM, valamint 64 és 128 GB belső memória közül választhatsz. Ez a terület magában foglalja a memória SD kártya használatával történő bővítésének lehetőségét is. Sajnos ez kissé korlátozott, mert a microSD kártyanyílás valószínűleg csak a nagyobb RAM-mal rendelkező verzióban lesz megtalálható. Ezenkívül nem fog meglepetést okozni az aktuális Android 9 Pie és a vállalati kezelőfelület. Az áramellátást a nagy kapacitású, 4500 mAh-s akkumulátor biztosítja, amely támogatja a gyorstöltést.

A Samsung Galaxy A90 kettő aduásszal rendelkezik. Az első az 5G hálózatok támogatása. A második az ún. DeX mód, amely a monitorhoz való csatlakoztatásnak köszönhetően a mobiltelefont szinte teljes értékű számítógéppé változtatja át. A telefon ára még mindig ismeretlen, sőt még az is kérdés, vajon eléri-e egyáltalán a piacunkat.

Samsung Galaxy A - a sorozat modelljeinek összehasonlítása

Az alábbiakban áttekintheted a nyolc modell részletes összehasonlítását. Miben különböznek az egyes modellek?

Paraméterek/Modell Samsung Galaxy A10 Samsung Galaxy A10s Samsung Galaxy A20e Samsung Galaxy A30s Samsung Galaxy A40
Kijelző átlója 6,2" 6,2" 5,8" 6,4"
5,9"
A kijelző típusa és felbontása
1520 × 720, IPS 1520 × 720, IPS 1 560 × 720 px, IPS 1 560 × 720 px, AMOLED 2 340 × 1 080 px, Super AMOLED
Képarány 19 : 9 19 : 9 19,5 : 9 19,5 : 9 19,5 : 9
Kijelző finomsága 271 ppi 271 ppi 296 ppi 268 ppi 437 ppi
Kivágás a kijelzőn
Mennyi helyet foglal el a kijelző az előlapon?
81,6 % 80,7 % 80,7 % 84,9 % 85,5 %
Processzor Exynos 7884 Mediatek MT6762 Helio P22 Exynos 7884 Exynos 7904
Exynos 7885
RAM 2 GB 2 GB 3 GB 4 GB 4 GB
Belső memória 32 GB, micro SD (akár 1 TB) 32 GB, micro SD (akár 512 GB) 32 GB, microSD (akár 512 GB) 64 GB, microSD (akár 512 GB) 64 GB, microSD (akár 512 GB)
Operációs rendszer Android 9.0 Pie Android 9.0 Pie Android 9.0 Pie Android 9.0 Pie Android 9.0 Pie
Hátlapi kamera 13 Mpx 13 Mpx (f/1,8) + 2 Mpx 13 Mpx (f/1,9) + 5 Mpx UW 25 Mpx (f/1,7), 8 Mpx (f/2,2), 5 Mpx (f/2,2) 16 Mpx (f/1,7) + 5 Mpx UW
Előlapi kamera 5 Mpx 8 Mpx 8 Mpx (f/2,0) 16 Mpx (f/2,0) 25 Mpx (f/2,0)
Akkumulátor 3 400 mAh 4 000 mAh 3 000 mAh 4 000 mAh 3 100 mAh
Gyorstöltés
USB-C
3,5 mm-es jack
Méretek 155,6 × 75,6 × 7,9 mm 156,9 × 75,8 × 7,8 mm 147,2 × 69,5 × 8,3 mm 158,5 × 74,7 × 7,8 mm 144,4 × 69,2 × 7,9 mm
Tömeg 168 g 168 g 140 g 166 g 140 g
Ár 51 300 Ft - 49 990 Ft 91 690 Ft 64 990 Ft
*Az árak 2019. 10. 4-től érvényesek


Paraméterek/Modell Samsung Galaxy A50
Samsung Galaxy A70 Samsung Galaxy A70s Samsung Galaxy A80 Samsung Galaxy A90
Kijelző átlója 6,4"
6,7" 6,7"
6,7" 6,7"
A kijelző típusa és felbontása 2 340 × 1 080 px, Super AMOLED
2 400 × 1 080 px, Super AMOLED 2 400 × 1 080 px, Super AMOLED
2 400 × 1 080 px, Super AMOLED 2 400 × 1 080 px, Super AMOLED
Képarány 19,5 : 9
19,5 : 9 20 : 9 19,5 : 9 20 : 9
Kijelző finomsága 403 ppi
393 ppi 393 ppi 393 ppi 393 ppi
Kivágás a kijelzőn


Mennyi helyet foglal el a kijelző az előlapon?
84,9 %
86 % 86 % 85,8 % 86,1 %
Processzor Exynos 9610
Qualcomm Snapdragon 675 Qualcomm Snapdragon 675
Qualcomm Snapdragon 730 Qualcomm Snapdragon 855
 RAM 4 GB
6 GB 6/8 GB 8 GB 6 GB/8 GB
Belső memória 128 GB, microSD (akár 512 GB)
128 GB, microSD (akár 512 GB) 128 GB, micro SD (akár 1 TB) 128 GB, microSD (akár 512 GB) 64 GB / 128 GB
Operációs rendszer Android 9.0 Pie
Android 9.0 Pie Android 9.0 Pie Android 9.0 Pie Android 9.0 Pie
Hátlapi kamera 25 Mpx (f/1,7) + 8 Mpx (f/2,2) + 5 Mpx (f/2,2)
32 Mpx (f/1,7) + 8 Mpx (f/2,2) + 5 Mpx (f/2,2) 64 Mpx (f/1,8) + 8 Mpx (f/2,2) + 5 Mpx (f/2,2) 48 Mpx (f/2,0) + 8 Mpx (f/2,2) + ToF érzékelő 48 Mpx (f/2,0) + 8 Mpx (f/2,2) + 5 Mpx (f/2,2)
Előlapi kamera 25 Mpx (f/2,0)
32 Mpx (f/2,0) 32 (f/2,0) forgó (lásd a cikkben) 32 Mpx
Akkumulátor 4 000 mAh
4 500 mAh 4 500 mAh 3 700 mAh 4 500 mAh
Gyorstöltés

USB-C

3,5 mm-es jack

Méretek 158,5 × 74,7 × 7,7 mm
164,3 × 76,7 × 7,9 mm 164,3 × 76,7 × 7,9 mm 165,2 × 76,5 × 9,3 mm 164,8 × 76,4 × 8,4 mm
Tömeg 166 g 183 g 187 g 220 g 206 g
Ár 81 990 Ft
99 990 Ft - 218 300 Ft -
*Az árak 2019. 10. 4-től érvényesek
i Ezek is érdekelhetnek

A Samsung Galaxy A sorozat új modelljei nem néznek ki rosszul. A kínálatban különböző felszereltségű és árú készülékek találhatók, amelyből szinte mindenki választhat. Némelyik alacsonyabb áron kapható, egy másik nagy kijelzőt vagy egy egyedülálló kamerát kínál. Valamelyik modell már most megvásárolható, a többi pedig néhány héten vagy hónapon belül megjelenik a kínálatunkban.

WEB5