Oldal frissítése

November 1-én, vasárnap budapesti bemutatótermünk zárva tart, az interneten azonban ezen a napon is kényelmesen vásárolhatsz.

Készülj fel
az új,
sugárzó mosolyodra!


Otthoni ápolási útmutató a tökéletesen egészséges
fogszabályozós fogakért.

Eljött a ragyogás ideje

Rajta vagy az úton...

Úgy döntöttél, hogy fogszabályozót hordasz, hiszen tudod, mennyire fontos a ragyogóan szép mosoly.
Azonban a megfelelő otthoni szájápolás hiánya lepedékességet, fogínyproblémákat, fogszuvasodást és egyéb súlyos állapotokat okozhat, amelyek meghosszabbítják a kezelés időtartamát. Épp ezért ajánlja fogorvosod az Oral-B® termékeket, hogy szájüreged mindig tiszta és egészséges legyen a fogszabályozás alatt is.

Az Oral-B ajánlata:

 • Hasznos információ az Oral-B termékekről és előnyeikről, amellyel ösztönözi a pácienseket fogaik és fogközeik megfelelő tisztítására és a szájvíz használatára
 • Segítségnyújtás a szájhigiéné értékeléséhez és a javulás nyomon követéséhez
 • Emlékeztetés a következő fogorvosi időpontra
 • Tippek az egészséges, gyönyörű mosoly megtartásának egyéb módjaihoz

A fogszabályozó fontos szerepet játszik abban, hogy később hogyan fog mutatni a mosolyod. Az Oral-B segítséget nyújt a mosolyod ápolásában és védelmében az elkövetkező évek során is.

Utad az egészséges és gyönyörű mosoly felé

Gyakori szájproblémák, amelyeket figyelembe kell venni

Fogszuvasodás

A fogszuvasodás a fog felszínén kezdődik, majd átterjed a fog belsejének kevésbé ellenálló részére. Előzd meg a fogszuvasodást a cukor- és édességbeviteled csökkentésével vagy cukormentes ételek fogyasztásával!
Természetesen a mindennapos, fluoridos fogkrémmel való fogmosásról se feledkezz meg.

Demineralizáció

Egy komplikált szó egyszerű jelentéssel: a zománcréteg ásványanyag-tartalmának csökkenése savak hatására. Ez a folyamat krétafehér foltok kialakulásához vezet a fogakon, következésképpen pedig szuvas üregek képződéséhez. Figyelj oda a demineralizációra és csökkentsd az édes italok és édességek fogyasztását!

Fogínyproblémák

Ez a probléma a fogak körüli szövet duzzanatában és kipirosodásában nyilvánul meg. Ne hagyd figyelmen kívül ezt a tünetet, hiszen további elváltozásokhoz vezethet. Tisztítsd meg alaposan a fogközeidet minden nap!

Fogérzékenység

Jelezd a fogorvosodnak, ha meleg, hideg vagy édes italok vagy ételek hatására megfájdul a fogad!

Lepedék

Ez egy ragacsos baktériumréteg, amely a fog felszínén képződik és általában nem látható. Az íny széle alatti és feletti lepedéket folyamatosan el kell távolítani. A fogak és fogközök rendszeres tisztítása a hatékony lepedékeltávolítás kulcsa.

Fogkő

Ha nem távolítod el rendszeresen a lepedéket a fogak felszínéről, az megszilárdul és fogkővé alakul. Ezt pedig már csak a fogorvosod vagy a szájhigiénikusod tudja eltávolítani.

Fogpigmentáció

Foltok és pigmentációk számos típusa jelenhet meg a fogakon. Néhány a fogak belsejében alakul ki, míg a többi a fogak felületén.

Szájszag

Gyakran okozzák a nyelven vagy a fogak között megbújó baktériumok. Fogmosás után ne felejtsd el megtisztítani a nyelvedet és a fogak közötti részt!

A megfelelő szájápolás otthon kezdődik

Nem kell a következő fogorvosi vizitig várnod, hogy javíts a szájüreged egészségi állapotán! Hoztunk pár tippet, amit már most azonnal bevethetsz.

Alapvetőnek kellene lennie:

 • Hasznos információ az Oral-B termékekről és előnyeikről, amellyek ösztönözik a pácienseket fogaik és fogközeik megfelelő tisztítására és a szájvíz használatára
 • Moss fogat minden étkezés után, de legalább kétszer két percig egy nap
 • Tisztísd meg a fogközöket legalább naponta egyszer
 • Használj fluoridtartalmú fogkrémet a fogpigmentáció megelőzése érdekében
 • Használj szájvizet a gyártó utasításainak megfelelően
 • Bizonyos időközönként egyeztess fogorvosoddal a professzionális fogtisztításról

Az Oral-B technológiák segítenek az alapos fogtisztítás és a kiváló tisztaság*, illetve az egészségesebb fogíny elérésében.

* hagyományos fogkefével és fogkrémmel történő fogmosással összehasonlítva.

Szájápolás ORAL-B-vel
fogak

Fogmosás

A tökéletes tisztaság és az egészséges fogíny érdekében használj Oral-B® elektromos fogkefét és Oral-B® professzionális fogkrémet. A fogszabályozó zárjai körüli hatékony és kényelmes tisztításért használd az Oral-B® Ortho és Interspace fogkefefejet.

A fogszabályozó zárak nélküli fogak és a fogak belső felületének tisztításához használj Oral-B fogkefejet!
Irányítsd a fogkefefejet lassan, fogról fogra, tarsd rajtuk a fejet pár másodpercig, majd vidd át a következő fogra. Figyelj az egyes fogak alakjára és a fogínyed görbületére.

Ne felejtsd el 3 havonta vagy gyakrabban cserélni az Oral-B® fogkefefejet, amint a sörték kopásni kezdenek.

Szájápolás ORAL-B-vel
fogköz

Minden nap tisztítsd meg a fogak közötti területeket

A fogközök napi rendszerességű tisztítása a lepedékeltávolítás fontos részét képezi. Az Oral-B Super Floss fogselyem megkönnyíti a fogszabályozó zárak alatti tisztítást.

Szájápolás ORAL-B-vel
fogíny

Alapos tisztítás a fogíny alatt

Az Oral-B OxyJet szájzuhany a lepedékképző baktériumok elpusztításához mikrobuborék technológiát alkalmaz. A zuhany a levegőt és a vizet ötvözi mikrobuborékok formájában, ez pedig az elektromos fogkefével és a speciálos fogkrémmel történő kombinálás esetén jelentősen csökkenti a fogínyproblémákat. A kézi szabályzású fúvókakapcsolóval könnyen válthatsz a spirális és egyenesen kilövellő vízsugár között.

Fogorvosod vagy szájhigiénikusod ajánlhatja fogselyem vagy szájzuhany használatát fogmosás előtt. További információért kozultálj a fogorvosoddal!

Mindig olvasd el a címkét, hogy megbizonyosodj róla, hogy ezek a termékek megfelelőek a számodra. Emellett fogadd meg a fogorvosod tanácsait is.

Utad az egészséges és gyönyörű mosoly felé

Kerüld az olyan ételek fogyasztását, amelyek károsíthatják a fogszabályozódat.

A kemény vagy szilárd ételek károsíthatják a fogszabályozó huzalait, ezáltal meghosszabbíthatják a kezelésedet.

 • Különösen kerüld: popcorn, dió, jég, kemény bonbon, burgonya, kandírozott gyümölcs, főtt kukoricacsutka, rágógumi, karamella és egyéb ragadós édesség és édes ital.
 • Megjegyzés: Légy óvatos répa, alma vagy kemény kenyér fogyasztásakor! A legjobb, ha ezeket az ételeket feldarabolva fogyasztod.
 • Szorítsd vissza a nem megfelelő szokásokat: Próbáld nem megharapni az ajkadat vagy a nyelveddel nyomni a fogszabályozót. Ne rágj ceruzát és tollat, vagy a körmöd.

Mit lehet tenni...

 • Ha a fogszabályozód egyik huzala meglazul vagy kényelmetlenné válik, tegyél rá waxot vagy takard be egy nedves pamutdarabbal, és azonnal keresd fel a fogorvosodat!
 • Ha a fogszabályozód bármely része kilazul vagy kiesik, rakd el és vidd a fogorvoshoz.
 • Ha problémát észlelsz, öblítsd ki a szádat meleg vízzel. Ha ez sem segít, lépj kapcsolatba a fogorvosoddal.

Ellenőrizd a szájhigiénédet szintjét

Értékeld a mosolyod

Ezen az oldalon értékelheted a szájhigiénéd színvonalát. Kérd meg a fogorvosodat vagy a szájhigiénikusodat, hogy ajánljon olyan termékeket, amelyekkel hatékonyabban tisztíthatod meg a fogaidat és a fogközeidet a tisztább fogak és az egészségesebb fogíny érdekében.

Utad az egészséges és ragyogó mosoly felé
fogkefék

Ajánlott Oral-B fogkefék

Utad az egészséges és ragyogó mosoly felé
fogkefék, fogkrémek és kiegészítők

Egészítsd ki napi szájápolási rutinodat Oral-B® termékekkel a tisztább fogakért és az egészségesebb fogínyért

Ajánlott Oral-B fogkefefejek

Fogszabályozót viselő páciensek számára ajánlott Oral-B fogkrémek

 
WEB15