Oldal frissítése

Canon objektívek

Canon objektívek

Canon objektívek

A Canon céget 1933-ban alapították. A japán vállalat székhelye megalakulása óta a fővárosban, Tokióban található. A Canon elsősorban fényképezőgépek és fotós kiegészítők gyártásával foglalkozik, ezek közé tartoznak a Canon objektívek is. A Canon fényképezőgépekhez három különböző típusú objektív kapható: Canon EF objektív, Canon EF-S és EF-M objektív. A Canon fényképezőgépek és Canon objektívek rendkívül népszerűek az egész világon, mind amatőr, mind a profi fotósok körében.

Canon EF-S objektívek

Canon EF-S - Könnyű objektívek APS-C érzékelővel ellátott fényképezőgépekhez

A Canon EF-S objektíveket kifejezetten APS-C érzékelővel rendelkező Canon EOS digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez tervezték. A Canon EF-S objektívek könnyűek, sokoldalúak és rendkívül kompaktak. Az EF-S bajonettel rendelkező Canon fényképezőgépek tulajdonosai a 10 mm-től 400 mm-ig terjedő könnyű objektívek teljes kínálatából választhatnak. Megemlíthető például a népszerű Canon 18-55mm EF-S f/3.5-5.6 IS STM kit objektív.

Canon EF-M objektívek Canon EOS M MILC fényképezőgépekhez

A Canon EF-M objektívek a Canon EOS M tükör nélküli fényképezőgépek sorozatával együtt jelentek meg. Az EF és EF-S sorozathoz képest a Canon EF-M objektívek kompaktabbak, és az ultraszéles látószögtől a teleobjektíveken át a makróig terjed a kínálatuk. A Canon EF-M objektívek ideálisak olyan fotósok számára, akik gyakran utaznak, és nem szeretnének nehéz objektíveket cipelni.

Canon EF-M objektívek
Canon EF objektívek

Canon EF objektívek - Páratlan optikai teljesítmény

Minden Canon EF objektív kompatibilis az összes létező Canon EOS fényképezőgéppel, beleértve az új EOS M sorozatot is, de EF-ről EF-M-re történő objektív adaptert igényel. A Canon EF objektívek az ultraszéles "Fish-eye", azaz halszem objektívektől kezdve az alap objektíveken és makróobjektíveken át a Canon EF zoom- és teleobjektívekig terjednek. Valóban mindenki megtalálhatja közöttük a számára megfelelőt.

Canon RF objektívek - A modern kor objektívjei

A Canon RF objektívek 2018-ban kerültek a piacra, így a legmodernebb objektívek közé tartoznak. Full-frame mirrorless, tehát tükör nélküli MILC kamerákra kifejlesztett nagy fényerejű profi objektívek, amelyek jobb minőségű és gyorsabb felvételkészítést, és EOS R fényképezőgéphez optimalizált teljesítményt kínálnak. Az egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező Canon RF objektívek intuitív vezérlést kínálnak, így minden fotós igényeinek megfelelnek, legyen szó nagy látószögű perspektíváról, hibrid képstabilizátorról, gyenge fényviszonyok közötti fényképezésről, lenyűgöző portrék készítéséről, vagy éppen dinamikus pillantok megörökítéséről.

Canon RF objektívek
Paraméterek módosítása
80 termék

Canon objektívek

Canon objektívek - Az objektívek legfontosabb jellemzői tömören

Az objektívek összetett lencserendszerekből állnak. Belsejükben domború és homorú lencsék váltakoznak, amelyek egy pontban képezik le a témáról visszaverődő fénysugarakat. A filmes gépek többsége egy 24X36 mm-es filmkockára vetíti a képet, míg a digitális gépek többsége egy apró érzékelőre (Canon gépeknél Full Frame, APS-H és APS-C), ami a képalkotás szempontjából jóval nagyobb pontosságot igényel. Az objektívek legfontosabb jellemzői:

  • Fényerő - A fényerő az objektíven beállítható legnagyobb relatív nyílás, melyet a rekeszszám értéke fejez ki. Ez az érték jelzi, hogy a legnyitottabb rekeszérték esetén az objektív mennyi fényt képes maximálisan befogadni és a filmre vagy érzékelőre vetíteni. Átlagos objektíveknél a kezdő fényerő f2,8 vagy f3,5. Néhány fix Canon objektív akár f1.2 értékkel kényeszteti a bokeh-függőket.
  • Gyújtótávolság - A lencse gyújtótávolságától függ, hogy mekkorának látjuk a témánkat a keresőben. A rövidebb gyújtótávolságú lencsék kisebbre rajzolják ki ugyanazon tárgy képét, míg egy hosszabb gyújtótávolságú lencse nagyobbra. A változtatható gyújtótávolságú objektíveket nevezzük zoom objektíveknek. A sporteseményeken látható fehér Canon objektívek között nem ritka a 400-500mm gyújtútávolságú, de emellett remek fényerejű telefotó szörnyek.
  • Mélységélesség - Az a távolság, amelyen belül az objektív még megfelelő élességű képet ad. A mélységélesség függ a rekesznyílás nagyságától, az objektív gyújtótávolságától, és a téma távolságától. A már említett extrém fényerejű Canon objektívek használatakor a mélységélesség csupán néhány mm is lehet.
  • Látószög - A látószög azt jelzi, hogy a fényképezőgép a téma mekkora részét látja. A kisebb gyújtótávolságú objektívek nagyobb területet képesek befogadni. A 8mm halszem optikák ikonikus, ultra nagylátószögű Canon fix objektívek
Folytatás

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB20