Oldal frissítése

Nikon D5300 szürke burkolatú

4,8 36 értékelés
Kiegészítők a termékhez

Nikon D5300 szürke burkolatú

Kamera súlya: 480 g
Nikon D5300 GREY BODY

A termék paraméterei

Fókusztávolság:

Rekesz:

Kijelző mérete:

3.2 "

Érzékelő mérete:

23,5 × 15,6 mm

Maximális ISO:

12800

Videó maximális felbontása:

Full HD (1920 × 1080)

Az akkumulátor élettartama:

600

Speciális funkciók:

Vakupapucs, Cserélhető lencsék, ultrahangos szűrő

A Nikon D5300 az ötezres tükörreflexes sorozat továbbfejlesztett utódja, igényes és kreatív felhasználóknak tervezve, akik hasznát veszik a gép által kínált lehetőségeknek. A D5300 elődeihez képest növelt felbontással és nagyobb ISO értékkel (maximális 12800), EXPEED 4 processzorral, gyorsabb 39 pontos AF-rendszerrel és 2016 képpontos RGB fénymérő-érzékelővel büszkélkedik.

Legfontosabb jellemzők

  • A fényképezőgép különleges kialakítású képérzékelője nem tartalmaz optikai aluláteresztő szűrtő
  • Az automatikus élességállítási rendszere 39 élességpontot tartalmaz
  • Nagy pontosságú fénymérő-érzékelő
  • Másodpercenkénti 5 képkocka sebességű sorozatfelvétel
  • Nagy felbontású, forgatható LCD kijelző
  • Közvetlen csatlakoztatható HDTV képernyőhöz

Nagy kontrasztú részletgazdag képek

Ez a modell mintha ötletes képek és videók rögzítéséhere lett volna létrehozva, amit felmúlhatatlan ügyességgel teljesít is. Az egész alapja a DX formátumú CMOS képérzékelő 24 millió pixelszámmal, amely biztosítja az élénk képeket, merész színeket, alacsony zajszintet és az egyenletes színátmenetet. A HDR (széles dinamikatartomány) rendkívül részletgazdag képeket biztosít remek kontraszttal, amelyet a készülék két egymást követő kép összeillesztésével hoz létre. Az eszköz karbantartását illletően nagy segítéget nyújt a beépített porosodáscsökkentő képérzékelő-tisztító és a tükörszerkezet levegőáramlását vezérlő rendszer.

Forgatható kijelző

Képkomponálásánal a felhasználó minden bizonnyal nagyra értékeli az elforgatható képernyőt és az elektronikus keresőt. A megfelelő motívumprogram automatikus kiválasztása biztosítja az optimális beállításokat az adott jelenethez. Portré fotózásához rendelkezésre áll az arcfelismerő üzemmód. A gyors jelenetek megörökítését a sorozatfelvétel teszi lehetővé másodpercenként öt képkocka rögzítésével S. A hagyományos fényképkészítés mellett videókat is rögzíthet Full HD felbontásban.

Profi eredmények

Képhatások széles köre alkalmazható a már elkészült képek és videók módosítása és javítása céljából. A haladó felhasználók bizonyára örömmel fogadják a professzinális RAW grafikus fájlformátumot. Adathordozóként SDHC / SDXC memórikártyák szolgálnak. A fényképezőgép tápellátását Li-ion akkumulátor látja el. A D5300 alapfelszereltsége közt megemlítendő WiFi és GPS egység, mely segítségével képeinkhez geotag-információkat rendelhetünk. A fényképezőgép gazdag felszereltségét további kiegészítőkkel bővítheti mint például: különböző vakuk, mikrofonok, lencsék vagy távirányítók hozzáadásával.

További információk

Objektív rögzítése
Nikon F-bajonett (AF-csatlakozókkal)

Kompatibilis objektívek
Az automatikus élességállítás AF-S és AF-I objektívekkel használható. Az automatikus élességállítás nem használható más G és D típusú objektívekkel, AF objektívekkel (az IX NIKKOR objektívek és F3AF fényképezőgéphez készült objektívek nem támogatottak) valamint az AI-P objektívekkel. Nem CPU-objektív használható M módban, de a fényképezőgép fénymérő rendszere nem működik. Az elektronikus távolságmérő f/5,6 vagy annál kisebb maximális tényleges rekeszértékű objektív esetén használható.

Képérzékelő

Porosodáscsökkentő rendszer: Képérzékelő tisztítása, porszemcse-eltávolítási referenciaadatok (a külön megvásárolható Capture NX-D szoftver szükséges)

Zár típusa

Elektronikus vezérlésű, függőleges lefutású, fókuszsíkban lévő zár

Fényképezési módok

Egyképes, Folyamatos L, Folyamatos H, Halk kioldás, Önkioldó, Késleltetett távkioldás; ML-L3, Gyorsreagálású távkioldás; ML-L3; időzített fényképezés támogatott

Automatikus élességállítás

Nikon Multi-CAM 4800DX automatikus élességállítási érzékelőmodul TTL fázisérzékeléssel, 39 élességponttal (köztük 9 kereszt típusú érzékelővel) és AF-segédfénnyel (hatótávolság: kb. 0,5–3 m)

Élességpontok

39 vagy 11 élességpont közül választható

Expozíciókompenzáció

-5 – +5 Fé mértékben, 1/3 Fé vagy 1/2 Fé lépésközzel módosítható P, S, A és M módban

Expozíciómérés

TTL fénymérés a 2016 képpontos RGB-érzékelő használatával

Mérési mód

Mátrixmérés: 3D színes mátrixmérés II (G, E és D típusú objektívekkel); színes mátrixmérés II (más CPU objektívekkel). Középre súlyozott fénymérés: a mérés során 75%-os súlyt kap a kép 8 mm átmérőjű középpontja. Célpont-fénymérés: 3,5 mm átmérőjű körben mér (a teljes kép kb. 2,5%-a), amelynek közepe a kiválasztott élességpontra esik

Képtovábbítási sebesség

Sorozatfelvétel A: max. 3 kép/mp. Sorozatfelvétel N: max. 5 kép/mp (JPEG és 12 bites NEF/RAW) vagy 4 kép/mp (14 bites NEF/RAW). Megjegyzés: a fenti képkockasebesség-értékek az alábbi beállítások mellett értendők: folyamatos motoros AF, kézi vagy záridő-előválasztásos automatikus expozíció, 1/250 másodperces vagy rövidebb záridő, a kioldás az a1 (AF-C prioritás kiválasztása) egyéni beállításra állítva, a többi beállítás alapértékre állítva.

Mód

Automatikus módok (Automatikus, Vaku nélküli automatikus); Programozott automatikus rugalmas programmal (P); Záridő-előválasztásos automatikus (S); Rekesz-előválasztásos automatikus (A); Kézi (M); motívumprogram módok (Portré; Tájkép; Gyermek; Sport; Makró; Éjszakai portré; Éjszakai tájkép; Összejövetel/beltéri; Tengerpart/hó; Naplemente; Alkonyat/hajnal; Háziállat portré; Gyertyafény; Virág; Őszi színek; Étel); speciális hatások módok (Éjszakai; Színes vázlat; Játékkamera hatás; Miniatűr hatás; Kiválasztott szín; Sziluett; Fényes; Sötét; HDR-festmény)

ISO érzékenység (ajánlott expozíciós index)

ISO 100–12 800, 1/3 Fé lépésközzel. További beállítások: kb. 0,3; 0,7 és 1 Fé (ISO 25 600 egyenérték) értékkel ISO 12 800 fölött; ISO érzékenység automatikus szabályozása használható

Beépített vaku

Automatikus, Portré, Gyermek, Makró, Éjszakai portré, Összejövetel/beltéri, Háziállat portré, Színes vázlat és Játékkamera hatás módban: automatikus vakuzás automatikus felnyílással. P, S, A, M és Étel módban: kézi felnyitás a vaku kioldógombjával

Képfedés: Kb. 95% (vízszintesen és függőlegesen)
Nagyítás: Körülbelül 0,82 x (50 mm f/1,4 objektív végtelenre állítva, -1,0 m-1)
Betekintési távolság: 18 mm (-1,0 m-1; a keresőlencse felületének közepétől mért távolság)
Dioptria korrekció: -1,7 – +1,0 m-1

Paraméterek

Típus és funkció

Típus Tükörreflexes fényképezőgép
Jellemzők Arcfelismerés

Érzékelő

Érzékelő típusa CMOS
Érzékelő mérete APS-C
Min. záridő 1/3 920 s
Maximum ISO 12 800
Sorozatfelvétel maximális sebessége 5 fps

Videó

Maximális videófelbontás Full HD

Kijelző

Kijelző mérete 3,2 " (8,13 cm)
Kijelző funkciók Forgatható/lehajtható
Kód:  OI215cg
Termékszám:  VBA372AE
Linkek: Gyártó honlapja:

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB20