Az asztali mixer sokoldalú konyhai segítőtárs, ami segít neked elkészíteni a püréket, tésztákat, krémleveseket, zöldség-gyümölcs koktélokat, vagy akár fagylaltot is. Tanácsot szeretnénk adni abban, hogy milyen paraméterekre kell összpontosítani az asztali mixer kiválasztásakor.
Folytatás
Hogyan válasszunk megfelelő asztali mixert?
Teljesítményfelvétel
- A bemeneti elektromos teljesítmény összefügg a botmixer teljesítményével, de elsősorban az energiafogyasztást határozza meg.
- A legalacsonyabb bemeneti elektromos teljesítmény ne legyen kisebb mint 300 W.
- A tömörebb, keményebb élelmiszerek mixeléséhez, mint például a dió, mogyoró vagy a jég, legalább 1000 W teljesítményű asztali mixert válassz.
Fordulatszám
- A fordulatszám határozza meg, hogy milyen gyorsan és mennyire könnyen tudja a mixer szétkeverni az ételt. Szó szerint ez a paraméter azt jelzi, hogy keverés közben hányszor fordul meg a keverő kése 1 perc alatt.
- Az legalacsonyabb fordulatszám ne legyen 11000 ford./perc alatt.
- A jég, a diófélék és a magvak problémamentes mixelése érdekében legalább 20 000 fordulat / perc legyen a gép fordulatszáma.
Ha fokozatmentes sebességállítású mixert szeretnél, győződj meg róla, hogy milyen fordulatszám tartományban tud dolgozni. A felső határérték az elérhető maximális fordulatszámot jelzi.
Különleges funkciók
Futási idő – néhány asztali mixer képes arra, hogy az előre beállított keverési idő lejárta után kikapcsoljon, a többi típusnak előre meghatározott futási ideje van. Vannak olyan eszközök is, amelyek nincsenek felszerelve automatikus leállítási funkcióval a program befejezése után, és működésük veszélyes lehet, ha elfelejted megállítani.
Túlmelegedése elleni biztosíték – az integrált biztonsági kapcsoló a mixer automatikus kikapcsolására, ha a motor keverés közben nem biztonságos hőmérsékletre hevülne fel. E biztosíték nélkül az eszköz esetleg megsérülhet.
Keverőedény
Térfogat – a keverőedény méretét attól függően válaszd ki, hogy hány emberre kell főznöd. Egy tipikus négytagú család esetében azt ajánljuk, hogy körülbelül 2 liter térfogatút válassz.
Anyag – a keverőedény többnyire üveg vagy műanyag. Az üvegtartályok nehezebbek a műanyagnál, de nagyobb karcolásállósággal rendelkeznek. Fontos az is, hogy az üvegtartály hosszabb használat után is tökéletesen átlátszó marad
Az edény csatlakoztatása - a keverőedényt biztonságosan rögzíteni kell az asztali mixer testén. Keverés közben csak ilyen esetben biztosított a szükséges stabilitás.
Fedél – szilikonból vagy gumiból készült szigetelésűek közül választhatsz. Vannak olyanok is, amelyek több funkciót is ellátnak és záró mechanizmus biztosítja őket.
Jó tudni, hogy az asztali mixerek viszonylag zajosak a keverés során. A csendesebb modellek általában nem elég nagy teljesítményűek.
Mi mindent lehet készíteni az asztali mixerrel?
- Növényi püré, pép
- Krémes levesek
- Szószok
- Lágy tészta (pl. palacsinta)
- Smoothie – zöldség- és gyümölcsitalok
- Zúzott jég és fagylalt