Oldal frissítése

Mi a DVB-T?

Mi a DVB-T?

Hogy működik a DVB-T?

A DVB-T jelet földi adók sugározzák és a klasszikus antennákkal lehet őket fogni. Az eredeti analóg adástól a DVB-T abban különbözik, hogy a jelek digitális formában kerülnek sugárzásra. Ennek köszönhetően nagyobb mennyiségű adat sugározható, azaz jobb minőségű a kép, a rádióállomások és további kiegészítők, mint például programinformációk vagy különböző interaktív szolgálatok is elérhetők.

A DVB-T, amely 2013-ban váltotta fel az analóg adást, nagy előnye az ún. multiplexek használata, azaz az adóhálózatoké. Itt rádió- és tévéadók csomagjairól van szó, amelyeknek köszönhetően a DVB-T-n keresztül nagyobb mennyiségű csatorna sugározható. További előny még a díjtalan adás és a jobb minődég, még a tagolt tájon és a városi épületek között is. A DVB-T adásban akkor jelentkezhet probléma, ha az LTE jelerősségben zavar keletkezik. Megoldást jelenthetnek az antennaerősítők vagy LTE szűrők.

i

Hasonlóan az analógról a DVB-T-re való átálláskor, a DVB-T2-re való átmenetkor is be kell szerezni az ennek megfelelő televíziót vagy set-top boxot. Azon készülékeket, amelyek ezt az adásformátumot tudják venni, egy aranyszínű logóval látták el.

A DVB-T és a DVB-T2 közötti különbség

A DVB-T2 a DVB-T továbbfejlesztett verziója. A digitális adóvevő modernebb változata jobban sűríti az adatokat, így az adatátvitel nagyobb mennyiségben lehetséges, azaz nagyobb felbontás vagy több csatorna érhető el. Az új és a jelenleg bevezetett DVB-T2 szabvány vételéhez kompatibilis TV-re vagy ún. set-top boxra lesz szükség.

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB05