Oldal frissítése

Macbook Air 13" Retina HU Ezüst 2020

Kiegészítők a termékhez

Macbook Air 13" Retina HU Ezüst 2020

Az Apple notebookja nagyon hasznos eszköz, ha egyetlen számítógépet szeretnél munkára és szórakozásra. A MacBookok paraméterei eltérőek, ami azt jelenti, hogy minden modell valami másban jó.

A(z) Macbook Air 13" Retina HU Ezüst 2020 chipkészlete és teljesítménye

A processzor minden kiemelkedő hordozható PC lényeges része. Sokkal lényegesebb a processzor modellje, mint kizárólag a teljesítménye, amit a magok száma és frekvenciája indikál. Az Intel egyszerű és ésszerű felosztást talált ki. A CPU-kat a gyengébbektől az erősebbekig számmal jelöli: Core i3, i5, i7 és i9. A Pentium egy gyengébb típus, a Celeron pedig még kisebb teljesítménnyel bír. Az Intel Atom egy teljesen különálló sorozat, amelyet kifejezetten mobil eszközökhöz (tabletekhez) kínálnak. Hasonló rangsort használ az AMD. A Ryzen 9, 7, 5 és 3 processzorok tartoznak a legmagasabb osztályba, amelyek fokozatosan lecserélik a korábbi generáció - A12, A10, A8, A4 csipjeit. Az AMD E sorozata takarja az energiatakarékos chipeket. A magasabb szám nagyobb teljesítményt mutat. Az ún. Thermal Design Power (TDP) a processzor fogyasztása, amelyet maximális kihasználtság mellett mértek. Az érték egy kis segítség a processzor hatékonyságának feltérképezéséhez. A laptopok több mint fele 25 W érték alatt mozog, magasabb TDP-t elsősorban a nagyobb méretű notebookoknál találhatunk.

A videokártyák (GPU) felosztása is nagyon hasonló. Az önmagukban álló kártyák javarészt fürgébbek, mint az integráltak. Az újabb generációs CPU-k nagyobb teljesítményt nyújtanak, mint a régebbi típusok. A RAM kapacitása a grafikus kártya teljesítményének fontos tulajdonsága. Az általános használathoz elegendő 2 GB memória. Ha esetenként gyakrabban játszol, akkor a minimum a 4 GB. Megrögzött játékosok számára 6 GB, vagy annál is nagyobb kapacitás a célravezető.

A(z) Macbook Air 13" Retina HU Ezüst 2020 laptop merevlemez és memória kapacitása

A RAM-ok nagyságát a tervezett felhasználás határozza meg. A leglassabb notebookok 2 GB memóriával vannak ellátva. A 4 GB RAM a nem túl drága MacBook-ok jellemzője. De ha több alkalmazást is futtatsz egyszerre, akkor azokat a laptopokat nézegesd, amelyek kapacitása legalább 8 GB RAM. Dokumentumaidat SSD, SSHD, HDD vagy HDD + SSD diszken archiválhatod. Az SSD rövidítés azt jelenti Solid State Drive - egyszerűbben, mozgó alkatrészek nélküli diszk. Érezhetően gyorsabb és durvább bánásmódot is kibír, mint a hagyományos winchesterek. A HDD jelenti a normál meghajtót forgó mágneslemezekkel. Az SSHD a tárgyalt típusok keveréke, viszont az SSD típusú komponens a HDD modulhoz mérten sokkal apróbb. HDD + SSD meghajtó tipikusan olyan notebookoknál használható, amelyek két HDD foglalattal vannak ellátva. Az elsődleges SSD típusú, a második pedig hagyományos HDD.

Mennyi helyre van szükséged? Az SSD típusú winchesterek drágábbak, mint a klasszikus winchesterek. Az operációs rendszerhez és irodai alkalmazásokhoz optimális a 64 GB, de ha kicsit a jövőre is gondolsz, akkor célozd meg a 128 GB-ot. De ha szeretnél az SSD winchesteren helyigényes programokat tárolni, akkor a 256 GB sem nyújt majd elegendő helyet. A klasszikus merevlemezek sokkal nagyobb kapacitással kerülnek piacra. Az 500 GB a kiindulópont, de a 2 TB sem nevezhető olyan méretűnek, amely sokkoló erővel bírna.

Hogy milyen paraméterekkel rendelkezik a(z) Macbook Air 13" Retina HU Ezüst 2020 hordozható számítógép kijelzője?

A notebook képernyőjének képátlója 13,3 ". A 16" fölötti méretű képernyő mindenekelőtt a gamer notebookokra jellemző.

Paraméterek

Kijelző

Kijelző mérete 13,3 "
Kijelző típusa Fényes
Oldalarány 16:10
Panel IPS
Maximális felbontás 2560 × 1600 px

Processzor

Processzor típusa Intel Core i5
Processzor modell szám Intel Core i5 1030NG7 Ice Lake
Processzormagok száma 4 ×
Processzor frekvencia 1,1 GHz (1 100 MHz)
Core boost frekvencia 3,5 GHz (3 500 MHz)
Cache Processzor 6 MB

Rendszermemória

Memória típusa LPDDR4X
Memória frekvencia 3 733 MHz (3,73 GHz)

Videókártya

Grafikus kártya típusa Integrált

GPU márka/modell

Grafikus kártya márkája Intel
Videókártya modell Iris Plus Graphics

Operációs rendszer

Operációs rendszer macOS

Merevlemez

Tárolókapacitás (HDD + SSD) 256 GB
Meghajtó interfészek PCIe
SSD kapacitás 256 GB (0,26 TB)

Felszerelés

Felszereltség Világító billentyűzet, Ujjlenyomat-olvasó, Operációs rendszerrel
Webkamera 720 px

Akkumulátor

USB-C-n keresztüli töltés Tölthető
Akkumulátor üzemidő 10 óra

Kialakítás

Ház anyaga Fém (unibody)
Üzemmód Klasszikus laptop

Szín

Szín Ezüst

Tömeg

Tömeg 1,25 kg

Interfész

Adat Thunderbolt 3
Audio Combo Audio Jack
USB-C 2 ×
Bluetooth Bluetooth v5.0
WiFi WiFi 802.11ac
WiFi verzió WiFi 5
Optikai meghajtó Optikai meghajtó nélkül

Méretek

Szélesség 304,1 mm
Maximális magasság 15,6 mm
Mélység 212,4 mm

Billentyűzet kiosztás

Billentyűzet kiosztás Magyar

Termékszéria

Notebook sorozata Apple MacBook

Aljzat típusa

Ország Csehország, Szlovákia, Magyarország, Németország, Oroszország, Ausztria, Horvátország, Franciaország, Lengyelország, Románia, Szlovénia
Kód:  NL243c8c8f
Termékszám:  132011-Z0YK-CTO21
Linkek: Gyártó honlapja:

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB20