Oldal frissítése

Intel Xeon E5-2609 v4

Alternatívák megjelenítése
Kiegészítők a termékhez

Nincs megfelelő alternatíva?

Válassz teljes kínálatunkból

Intel Xeon E5-2609 v4

Az Intel egy világhírű vállalat, amelyet nem kell külön bemutatni. Évek óta a világ egyik legnagyobb processzor és chipkészlet gyártója. Most egy új, rendkívül nagy teljesítményű Intel Xeon E5-2609 v4 processzort vezet be a piacra, amelyet főleg szerverekhez és klasszikus asztali számítógépekhez terveztek. Úgy alkották meg, hogy folyamatos működés mellett is maximális teljesítményt és megbízhatóságot nyújtson. Az Intel Xeon E5-2609 processzor az új, modern LGA2011-3 foglalattal ellátott alaplapokba illeszkedik.

Az Intel Xeon E5-2609 v4 processzor legfontosabb jellemzői

  • Extrém teljesítmény és megbízhatóság az Intel-től
  • 8 mag 1,70 GHz-es frekvencián
  • A 14nm gyártási folyamat nagy processzor teljesítményt biztosít
  • Modern LGA2011-3 foglalat

Az Intel csúcstechnológiája

Az Intel Xeon E5-2609 v4 processzor 8 fizikai magot kínál a modern Broadwell sorozatból. A 14nm gyártási folyamatnak köszönhetően a Haswell sorozathoz képest 5%-kal jobb IPC-vel, processzormagok közötti kommunikációval rendelkezik. Az új utasításkészletek nagyobb teljesítményt nyújtanak ugyanazon órajel mellett. Ahogy az előző generációnál, az Intel Xeon E5 processzornál is közvetlenül a processzorba integrált memóriavezérlőt alkalmaztak (ez egy négycsatornás DDR4 memóriavezérlő). Az Intel processzor gyorsítótára akár 20 MB is lehet.

Processzor virtualizáció

Kiváló technológia, amelyet szinte minden Intel szerver processzor használ. Biztosítja, hogy a meglévő környezetek összekapcsolhatók legyenek a virtuális környezetekkel. Ennek köszönhetően egyszerre futhat több egymástól függetlenül működő operációs rendszer egyetlen gépen. Ez nagyon hatékonyan oldja meg a programok kompatibilitásának problémáját az új operációs rendszerekkel. Ezenkívül a Xeon E5-2609 v4 tartalmazza a legújabb Intel VT-d virtualizációs támogatást is, amely támogatja az I/O eszközöket a virtualizált környezetben. Továbbá Enhanced Intel Speedstep technológiával is rendelkezik, amely lehetővé teszi az energiafogyasztás csökkentését olyan időszakokban, amikor nincs szükség a csúcsteljesítményre.

TDP (Thermal Design Power):
85 W
Csomagolás:
Ez a modell hűtő nélkül kerül szállításra.
Támogatott technológiák:
vPro Technology
Virtualization Technology (VT-x)
Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d)
VT-x with Extended Page Tables (EPT)
Enhanced Intel SpeedStep Technology  
Demand Based Switching    
Thermal Monitoring Technologies
TSX-NI

Paraméterek

Sorozat

Processzor sorozat Intel Xeon
Foglalat Intel 2011-3
Modellmegjelölés Intel Xeon E5-2609 v4
Processzor kódnév Broadwell

Frekvencia

Processzor frekvencia 1,7 GHz (1,7 GHz)

További paraméterek

Jellemzők Virtualizáció, Szerverekhez
Gyártási technológia 14 nm
L3 cache 20 MB
Kód:  BO537g1
Termékszám:  BX80660E52609V4

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB10