Oldal frissítése

Intel Core i5-4670

4,8 38 értékelés
Alternatívák megjelenítése
Kiegészítők a termékhez

Nincs megfelelő alternatíva?

Válassz teljes kínálatunkból

Intel Core i5-4670

Az Intel Corporation a világ legnagyobba félvezető áramköröket gyártó cége. A siker és az innováció gyümölcse az Intel Haswell Refresh új generációs processzor architektúra.


A Core processzorok negyedik generációja egy evolúciós lépés jelent, ez az úgynevezett Tock. A Tick-kel (Ivy Bridge) ellentétben, nem csak apró módosításokat és a  gyártási folyamat javítását, de igen jelentős inovvációt is jelent a mag kivitelezésében. A processzor kapott egy új utasításkészletet és az Iris chip egy új korszakot jelent a grafikai processzorok körében.
A Haswell 3D tranzisztorokból áll és a rendkívül fejlett 22nm-es gyártási folyamattal készült. A jelenlegi technológia lassan már nem tud hova fejlődni, azonban a 3D tranzisztorok használatával további több mint 10%-os teljestménynövekedést lehet elérni. Az Advanced Power Saving Mode jelentősen alacsonyabb fogyasztást, így egyben környezetbarát működést is biztosít.
Az Intel Core i5-4670 négymagos processzora 3,4 GHz frekvencián pörög egy 1150 foglalatban. A processzort tökéletesen kiegészíti az integrált HD Graphics 4600, amely 1200 MHz frekvencián működik. Az akár 100%-os teljesítménynövekedésnek köszönhetően, messze lehagyja a régebbi chipeket. A Direct3D 11.1 támogatásával könnyedén megbírkózik erőforrás igényes játékokkal is.
A Turbo Boost technológia második generációja akár 3,8 GHz-re is felturbózhatja a frekvenciát, lehetővé téve a magok számára, hogy gyorsabban fussanak. A maximális frekvencia függ az aktív magok számától, és a felturbózott frekvenciával való működés időtartama függ a terheléstől és a működési körülményektől. A felső frekvenciahatárt a négy mutató határértéke adja(aktív magok számának, áramfelvétel, energiafogyasztás, CPU hőmérséklet).

Ha a processzor ezen határok alatt működik és a rendszer megköveteli a magasabb teljesítményt, a túlhúzás automatikusan bekövetkezik, felhasználói beavatkozás nélkül. Kihasználva a fejlett algoritmusokat, a rendszer teljesen biztonságos, még akkor is, ha rövid ideig az ajánlott(TDP) fölé kúszik a processzor hőmérséklete. Természetesen a túlhúzás kisebb mértékben történik három vagy négy mag használatakor, azonban egy vagy két mag műkődésekor hamarabb eléri a határt.

Paraméterek

Sorozat

Processzor sorozat Intel Core i5
Foglalat Intel 1150
Modellmegjelölés Intel Core i5-4670
Processzor kódnév Haswell

Frekvencia

Processzor frekvencia 3,4 GHz (3,4 GHz)
Max. frekvencia (OC) 3,8 GHz (3 800 MHz)

Teljesítmény

Integrált videókártya

Integrált videókártya típusa Intel HD Graphics 4600
Frekvencia 1 200 MHz

További paraméterek

Jellemzők Automatikus túlpörgetés, Virtualizáció, Integrált GPU, Hűtővel
Gyártási technológia 22 nm
L3 cache 6 MB
Kód:  BO431k
Termékszám:  BX80646I54670

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB20