Oldal frissítése

Homematic IP füstérzékelő - HMIP-SWSD

5 1 értékelés
25 690 Ft

Homematic IP füstérzékelő - HMIP-SWSD

Homematic IP HmIP-SWSD intelligens füstérzékelő EN 14604 szerint tanúsítva

A kompakt, vezeték nélküli PIR érzékelő használható kültéri mozgásérzékelőként a Homematic IP okosotthoni rendszerben, vagy távoli fényerőfüggő fénykapcsolásra és más Homematic IP termékekhez való csatlakozásra egy ingyenes mobilalkalmazáson keresztül. Rádióhullámokon keresztül történő csatlakozás, vezérlés Android és iOS alkalmazáson keresztül cseh, angol és más nyelveken. A HmIP-HAP központi egységgel együtt működik. 

Tűzjelző 10 évig üzemképes akkumulátorral és vészvilágítással a Homematic IP okosotthon-rendszerhez

Az EN 14604 ČSN szabvány szerint tanúsított HmIP-SWSD vezeték nélküli füstérzékelő a Homematic IP okosotthon-rendszer része. Az érzékelő a legújabb technológiájú fotoelektromos szórtfény-érzékelővel rendelkezik, és ezáltal megbízhatóan érzékeli a füstgázok kialakulását a megfigyelt terület levegőjében. A piacon kapható tűzjelzők többségétől eltérően számos innovatív funkcióval rendelkezik, mint például LED-es vészvilágítás, beépített akkumulátor 10 éves működéshez, rádiós kommunikáció stb. 


  • A tűzjelző a ČSN, EN 14604:2006 szabvány, CPD és vfdb 14-01, CE, Q label szerint tanúsított. 
  • Riasztás esetén a beépített 85 dB-es, magas hangerejű sziréna aktiválódik.
  • Egy operációs rendszerben akár 40 tűzjelző is csatlakoztatható.
  • Tűzriadó esetén a LED-es vészhelyzeti evakuációs világítás bekapcsol.
  • A két beépített lítium akkumulátor körülbelül 10 éves üzemidőt biztosít.
  • Az akkumulátoros működés és a vezeték nélküli kommunikáció lehetővé teszi az egyszerű telepítést a kábelezés nélkül.

A rendszer működése


A Homematic IP eszközök vezeték nélküli csatlakoztatása a HmIP-HAP központi egységhez lehetővé teszi egy komplex okosotthoni rendszer kényelmes beállítását és vezérlését egy intuitív, okostelefonokra tervezett alkalmazással (Android és iOS rendszerre). A mobilalkalmazás lehetővé teszi az azonnali reagálást az okosotthon-rendszer üzeneteire és riasztásaira, és összekapcsolja az összes Homematic IP eszközt egy ingyenes, korlátlan felhőn keresztül, amely lehetővé teszi a rendszer beállítását és vezérlését a világ bármely pontjáról, a fontos információkátvitelét és az eszközök szoftverének és firmware-ének frissítését, valamint a Homematic IP alkalmazásból a konfigurációs és működési parancsok továbbítását az okosotthonpd egyes eszközeire. 

A tűzérzékelők mint az okosotthon alapja

Továbbra is nagyszámú tűz keletkezik, a készülékek számának növekedésével pedig a tűzveszély is nő. A tűz következményei végzetesek lehetnek, mind anyagi, mind pszichológiai szempontból. Az okosotthonok integrálásával az alapvető tűzvédelmi funkciókat is be kell építened a tervbe. A HmIP-SWSD tűzérzékelő reagál a füst jelenlétére, és riasztás esetén működésbe hozza a beépített 85 dB-es szirénát, a vészhelyzeti LED-világítást, és jelzést küld a HmIP-HAP központi egységnek. Ezután a Homematic IP mobilalkalmazás push-értesítéseken keresztül kap tájékoztatásta riasztási eseményről, és ellenintézkedéseket tehet. 

Ideális füstérzékelő új épületekbe is

Az érzékelő megfelel a legújabb szabványoknak, és az EN 14604:2006 szabvány szerint engedélyezett. Ugyanakkor bizonyítja a legújabb jogszabályi követelményeknek való megfelelést az épületek tűzvédelmének műszaki feltételeiről szóló 268/2011 sz. (az eredetileg ismert No. 23/2008 Sb. módosítása), és így új épületekbe történő beépítésre tervezték, CE tanúsítvánnyal és a jóváhagyási eljárás dokumentációjával. 

Riasztás és LED-es vészvilágítás

Tűz esetén nemcsak az a fontos, hogy minél gyorsabban és minél korábban tájékoztassuk téged, hanem az is, hogy rámutassunk a kritikus helyre, vagy megmutassuk a lakás biztonságos elhagyásának leggyorsabb módját. Ezért a Homematic IP érzékelők nemcsak akusztikus figyelmeztetést tartalmaznak beépített 85 dB-es szirénával és a riasztás jelzését vizuálisan jelző piros LED jelzéssel, hanem a menekülési útvonal éjszakai vagy erősen füstös területeken történő vészvilágításához egy erős fehér LED lámpa aktiválását is. 

Széleskörű alkalmazási lehetőségek

A Homematic IP rendszer elemes eszközei, beleértve a füstérzékelőket is, ideálisak az otthonok, irodák, lakások, nyaralók stb. teljes körű védelmére. A telepítés során, valamint a profilok és forgatókönyvek létrehozásakor a mobilalkalmazásban figyelembe veheted az épület biztonsági követelményei, az automatizálás, a fűtés és egy sor más kritérium tekintetében felmerülő összes igényedet, a prioritásoktól függően. Egyszerű módon, fokozatosan bővítheted, vezérelheted és automatizálhatod okosotthon-rendszeredet. 

A Homematic IP-t egy alkalmazás vezérli

A Homematic IP alkalmazásban minden a te kezedben van! Ingyenes, intuitív és átlátható. Az okostelefonos alkalmazással még a látszólag bonyolultnak tűnő konfigurációkat is néhány perc alatt kezelheted. A központi egységhez csatlakoztatva a központi egység a berendezés intelligens központjává válik, amely lehetővé teszi az egész okosotthonod irányítását és konfigurálását, akár otthon, akár a munkahelyeden, akár útközben. Az ingyenes mobilalkalmazás nem igényel regisztrációt, és Android és iOS okoseszközökre készült. Azért van itt, hogy folyamatosanalkalmazkodjon a modern trendekhez, optimalizáljon és fejlődjön a kívánságaid és igényeid szerint. 

Hangvezérlés

A manuális vezérlés és a mobilalkalmazáson keresztüli távvezérlés mellett a Homematic IP okosotthon-rendszer, amelynek a tűzjelzők is részét képezik, hangvezérlési támogatást és kommunikációt is kínál a Google Assistant, az Amazon Alexa és a Home Connect Plus technológiával. Az eszközök közötti biztonságos, stabil és megbízható kommunikáció érdekében a rendszer saját, egyedi, titkosított biztonságú rádiótechnológiával rendelkezik, így ez az első olyan okosotthoni rendszer, amelynek protokollját, informatikai és adatbiztonságát a független VDE intézetrendszeresen teszteli és tanúsítja. 

Egyszerű telepítés néhány pillanat alatt

A Homematic IP vezeték nélküli füstjelző telepítése nagyon egyszerű, és bárki elvégezheti. A vezeték nélküli kommunikáció és az akkumulátoros működés lehetővé teszi a mennyezetre történő egyszerű, vezeték nélküli felszerelést. Ez azt jelenti, hogy az érzékelő szinte bárhol elhelyezhető a mennyezeten, beltérben. A csomag tartalmaz egy konzolt a mennyezetre történő fix rögzítéshez a mellékelt rögzítőanyag (tiplik, csavarok) segítségével.

A Homematic HmIP-SWSD füstérzékelő legfontosabb jellemzői

  • A legkorszerűbb szórt fényű fotoelektromos érzékelő technológia
  • Vészhelyzeti LED világítás riasztás esetén a menekülési zóna megvilágításához
  • Az EN14604 szabvány szerint tanúsított, új épületekbe történő beépítéshez
  • Ideiglenes riasztás-elnémító gomb és tűzjelző üzemképességi tesztelése
  • Riasztásjelzés 85 dB hangerővel és optikai LED jelzéssel
  • Magas biztonság az átfogó AES titkosításnak és a németországi szerver elhelyezésének köszönhetően
  • A beépített lítium akkumulátorok az áramellátáshoz lehetővé teszik az érzékelő több mint 10 éves működését
  • Hangvezérlés támogatása (Amazon Alexa, Google Assistant)
  • Home Connect Plus támogatás
  • Külön is használható, azonban az intelligens funkciók csak a HmIP-HAP központi egységgel együtt érhetők el 
  • A csomag tartalma: 1× HmIP-SWSD füstérzékelő, 1x rögzítőkonzol, rögzítőanyag, kézikönyv

Paraméterek

Kapcsolódás

Támogatott OS Android, iOS
Hangasszisztensek Google Assistant, Amazon Alexa
Tápellátás Elemes

Tulajdonságok

Működés Önállóan, Központi egységgel
Funkciók Értesítések a mobilra

Detektor típua

Jelzőrendszer típusa Füst

Tulajdonságok

Riasztás hangerőssége 85 dB(A)

Rögzítés módja

Elhelyezés Falra, Plafonra

Elhelyezés

Rendeltetés Beltéri
Kód:  Home22_16
Jótállás: 24 hónap
Termékszám:  HmIP-SWSD
Linkek: Gyártó honlapja:

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB05