Oldal frissítése

November 1-én, vasárnap budapesti bemutatótermünk zárva tart, az interneten azonban ezen a napon is kényelmesen vásárolhatsz.

HbbTV - Hybrid televízió


 

A televízió és az internet előnyeit ötvözi

A HbbTV, azaz a hibrid TV szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az aktuális tévéműsort egyéb szöveges, fényképes, audio- vagy videotartalmakkal szinkronizáljuk. Az információ akár egy külön ablakban is megjeleníthető, így közben a műsort tovább nézhetjük. Egy sportközvetítés közben például rákereshetünk más mérkőzések eredményeire. Sőt, egyes programok olyan alkalmazásokat is kínálhatnak, amelyekkel a nézők például szavazhatnak, vagy egymással versenyezhetnek. Mindezen szolgáltatások pedig egyszerűen, a távirányító segítségével vezérelhetők.


Tévénézés közben aktiválható

Miután átkapcsoltunk egy olyan TV-csatornára, amelyhez hibrid szolgáltatások is tartoznak, a képernyőn rövid időre megjelenik egy piros jel, amely azt jelzi, hogy a szolgáltatás rendelkezésre áll. Ekkor az adott csatornán elérhető hibrid szolgáltatások a távirányító piros gombjával aktiválhatóak. A szolgáltatások között általában egy egyszerű menü segítségével navigálhatunk.

 

Alkalmazások és műsorszolgáltatás

Egyes TV-csatornák egyedi alkalmazásokat és visszanézhető műsorokat is kínálnak. Némelyik alkalmazás azt is lehetővé teszi, hogy az adott csatorna gazdag internetes archívumából bármilyen programot lejátszhassunk. A műsorokra egyszerűen, a sugárzás dátuma vagy a műsor címe alapján lehet rákeresni.

 
 
A videók egy ablakban vagy teljes képernyős módban is lejátszhatóak. Az alkalmazásban a távirányítón található nyíl gombok és az OK gomb segítségével könnyedén navigálhatunk. Mivel az alkalmazás egy adott TV-csatornához tartozik, így egy "teljes műsor" szolgáltatás is elérhető lehet, amellyel a még futó, vagy a már korábban sugárzott műsorokat lehet megtekinteni.

 

 
 

A hibrid TV (HbbTV) előnyei

  • A televízió és az internet előnyeit ötvözi
  • Könnyen áttekinthető, felhasználóbarát kezelőfelület
  • Hozzáférés a különböző TV-csatornák videotáraihoz
WEB10