Oldal frissítése

A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

Hangfalak és hangszórók

A hangszórók (hangfalak) kiválasztása előtt két alapvető kérdésre kell válaszolnod. Közvetlenül a hangforráshoz (pl. mobil, PC, TV) fogod a hangfalat csatlakoztatni? Ez esetben válaszd az aktív hangszórókat. Ha külső erősítőt vagy vevőkészüléket kívánsz használni, akkor passzív lesz a jó választás. A másik alapvető kérdés az, hogy szükség lesz-e a hordozhatóságra és az elemes (akkumulátoros) működésre, vagy a helyiségekben hálózati csatlakozót használva fogod őket működtetni. Ha ezt eldöntötted, rátérhetsz a hangszórók felhasználási mód szerinti osztályozására.

Folytatás
Paraméterek módosítása
1410 termék

Hangfalak és hangszórók

A hangszórók elektroakusztikus jelátalakítók. Ez a szakmegnevezés azt jelenti, hogy a hangszóró olyan eszköz, amely az elektromos jelet hanggá változtatja. Általában egy membránból, egy tekercsből és egyéb részekből áll.

Az emberi fül elméletileg 20 Hz és 20 kHz közötti frekvenciájú hangokat hallhat. Ezért a hangszórók úgy lettek tervezve, hogy ideális esetben lefedjék ezt az egész spektrumot. Minél alacsonyabb frekvenciát játszanak le a hangszórók, annál mélyebb hangot adnak. Ezt különösen az olyan effekteknél fogod értékelni, mint pl. a robbanások, vagy zenehallgatás közben (a basszust és a dobokat teljesen színesen hallhatod).

Nem elérhető

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB10