Oldal frissítése

Frappé – hogyan készítsük el?

Aktualizálva 

Hideg kávé sűrű habbal, a készítéséhez pedig speciális feloldható kávét használunk. Első alkalommal Görögországban, Szalonikiben készült "véletlenül", a nemzetközi gasztronómiai kiállításon, ahol egy ottani dolgozónak nem állt a rendelkezésére forró víz a kávé elkészítéséhez, így megpróbálta hideg vízből elkészíteni.

Házi frappé

Frappé – recept

Instant kávé (egy vagy két kiskanál) és legalább 50 ml hideg víz keverékéből készül, emellett szükséges a kézi mixerrel vagy a shakerrel történő átkeverés. Az ízesítéshez cukrot és tejet adhatunk hozzá. Magas pohárban szolgáljuk fel jéggel és szívószállal.

A frappé rokona a jeges kávé. Frappét készíthetünk klasszikus eszpresszóból is, ugyanakkor ebben az esetben már caffé freddo-ról beszélünk.

i

Érdekességek a kávé világából, kávéitalok receptjei és a kávé elkészítésének módszerei megtalálhatóak a Kávé enciklopédiánkban.

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB20