Oldal frissítése

Inverter motor

• Szerző: Szerkesztőség

Az inverter motor jelenleg a legfejlettebb, amellyel a háztartási készülékekben található motorok területén találkozhatunk. Az úgy nevezett inverter egyfajta elektromos motor, amelyet közvetlenül elektronikusan vezérelnek, és ennek köszönhetően zökkenőmentes sebesség-szabályozás és működés jellemzi. Mivel a hagyományos motorokhoz képest nem tartalmaz szenet, amely idővel elhasználódik és nem kívánt súrlódást és szikrázódást okoz, az inverter jelentősen hosszabb élettartamot garantál. Ideális motor a mosógépekhez. De vajon miért? És milyen egyéb előnyei vannak még?

Inverter motor, mosógépek

Ahol az inverter motort használják

Az inverter motorok még viszonylag újdonságnak számítanak, ám használatuk már széles körben elterjedt. Számos előnnyel rendelkeznek - amelyeket lentebb taglalunk -, éppen ezért találhatóak meg több tekintélyes márka különféle készülékeiben. Például az alábbi készülékekben használják őket:

  • mosógépek,
  • szárítógépek,
  • páraelszívók,
  • hűtőszekrények,
  • mosogatógépek.

Hogyan működik az inverter motor?

Az inverter motor a saját működéséhez elektronikusan szabályozza a sebességet. Ezért nem tartalmaz szenet, amelyet a hagyományos elektromos motorok használnak ahhoz, hogy az energiát a rotorhoz juttassák. Ennek köszönhetően csökken az egész készülék rázkódásra, és ezáltal kevesebb zajt generál. És ami a legfontosabb, hogy az alkatrészek kevésbé kopnak.

A háztartási készülékekben található inverter motorok előnyei a következők:

  • alacsonyabb energiafelhasználás,
  • hosszabb élettartam – 10 év garancia,
  • beszerzési ár,
  • elterjedt a háztartási készülékek területén.
Inverter motor, mosógépek

Inverter motor: mosógép jobb teljesítménnyel

Az inverter motoros mosógépek, valamint bármely más, inverteres készülékek fő előnyei közé elsősorban a csendes működés és a magasabb teljesítmény tartozik. A hagyományos motoroknak szünetekre van szükségük a működés során, így például egy mosógép esetében az adott program idejének mindössze 70%-ban dolgozik. Ezzel ellentétben az inverter motor a mosási idő 95%-ban fut. Így a tevékenységek lerövidülnek, de a teljesítmény nem csökken. Az inverter motorral ellátott mosógépek ezáltal időt takarítanak meg, amely pozitívan befolyásolja a készülék élettartamát.

i Még érdekelhet

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB10