Oldal frissítése

Alza: Egyre több magyar pattan elektromos kerékpárra

A kerékpározást enyhe túlzással úgy is lehet jellemezni, mint a pandémia egyik nyertesét. A bevezetett korlátozások alig érintették, így egyre több kerékpáros jelenik meg a magyar utakon és azokon kívül is. A kerékpározás fellendülését az Alza adatai is alátámasztják, a kerékpáros kategóriában tavaly egész évben megduplázódtak az eladások, idén pedig az év eleje óta még nagyobb a növekedés mértéke.

Az elektromos kerékpárok egyre népszerűbbek

„A kerékpárok iránti kereslet tavaly világszerte növekedni kezdett, és ez a tendencia idén is folytatódik. Az év eleje óta több mint 20 százalékkal nőtt a kerékpáreladás az Alza webáruházban" - mondta Takács Csaba, az Alza.hu magyarországi vezetője. Az e-kereskedőnél az elektromos kerékpár kategória iránt nőtt a legnagyobb mértékben az érdeklődés. Idén január óta ez teszi ki az összes eladott felnőtt kerékpár kétharmadát. "Világszerte hiány van kerékpárokból, különösen hegyi kerékpárokból, ami hátráltatja a termékkategória további növekedését. Szerencsére tavaly az Alza nagyobb mennyiséget rendelt be e-bike-ból, ennek köszönhetően ki tudtuk elégíteni az elektromos modellek iránti keresletet, amely több mint 170%-kal nőtt a webáruházunkban" - tette hozzá Takács.

Az elektromos kerékpárok számos előnye ellensúlyozza a magasabb vételárukat. Az elektromos motor segítségével a teljesítménykülönbségek kiegyenlítődnek, így az egész család együtt élvezheti a kerékpártúrát. A kezdők vagy alkalmi kerékpárosok olyan helyekre is eljuthatnak, ahová hagyományos kerékpárral nem tudnának. A hegyi elektromos kerékpárok az egyik legkelendőbbek az Alza webshopjában, a vásárlók jellemzően 420 000 Ft körüli összeget költenek rájuk. Ahogy a kerékpározás egyre népszerűbbé válik, úgy nő az az összeg is, amelyet a vásárlók hajlandóak hagyományos kerékpárokra fordítani. Bár az Alza legkelendőbb kerékpárjai még mindig a 140 000 Ft körüli árkategóriába tartoznak, a lényegesen drágább modellek is szép számmal kelnek el.

A magyarok jobban vigyáznak a kerékpárjukra.

A jobb felszereltséggel rendelkező kerékpár tulajdonosok körében is egyre nagyobb az igény arra, hogy gondját viseljék kerékpárjuknak. A kerékpár ápolási termékek értékesítése az Alzánál a tavalyi évhez képest csaknem megduplázódott. A legnagyobb kereslet a magasabb árkategóriájú minőségi tisztító- és kenőanyagok iránt mutatkozik. Teljes körű kerékpárgondozást nyújtanak, a vázak és az összes alkatrész tisztításától kezdve a legmodernebb technológiát alkalmazó kenőanyagokon át az egész kerékpár funkcionális végső kezeléséig. „Míg régebben elég volt a kerékpárt mosogatószerrel lemosni és motorolajjal bekenni, ma már a vásárlók nem haboznak több ezer forintot költeni kiváló minőségű tisztítószerekre, nanotechnológiával készült olajokra vagy a fényezéshez szükséges polírozókra" - mondja Takács Csaba.

A minőség kiemelt szempont a vásárlás folyamán, ezt más kapcsolódó kategóriák értékesítési adatai is egyértelműen mutatják. Az idei népszerű termékek közé leginkább a kerékpáros sisakok és a védőszemüvegek tartoznak. Eladásaik az év eleje óta csaknem megduplázódtak, és a vásárlók egyértelműen a felső kategóriás márkák magasabb árú modelljeit részesítik előnyben. A lámpák, kerékpár pumpák, sárvédők és egyéb kiegészítők eladásai is hasonlóan növekedtek.

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB05