Oldal frissítése

AMD Ryzen 5 1600X

5,0 75 értékelés
Alternatívák megjelenítése
Kiegészítők a termékhez
Gyártó oldala

Nincs megfelelő alternatíva?

Válassz teljes kínálatunkból

AMD Ryzen 5 1600X

6-os Ryzen 5 1600X

Régóta szeretnél egy hatmagos processzor, amely ugyanarra képes, mint a versenytárs modellek, mindezt azonban feleannyi áron? Az AMD egy magasabb szegmenst tűzött ki célul. A Ryzen 5 1600X processzor egy profi darab, amely egyenes a szilícium völgyből származik. Olyan maximalisták számára készült, akik minden helyzetben állandó teljesítményt igényelnek a számítógéptől, még akkor is ha minden futtatott program nagy teljesítményt igényel. Egy ilyen nagy teljesítményű processzor egyszerűvé teszi a 4K lejátszását vagy a virtuális valóság felfedezését.

6

A magok száma

12

Szálak száma

3,6 GHz

Alapfrekvencia

4,0 GHz

Növelési frekvencia

A teljesítmény minden irányban hatalmas növekedésen ment keresztül

A Zen architektúra fontos lépés a számítógépes alkatrészek egész szegmensében. Sőt, az AMD óriási lépést tett előre. Valóban, a Ryzen processzorok szinte hihetetlen módon 52% -kal jobb teljesítményt nyújtanak ugyanolyan frekvencián, mint az előző generáció. Természetesen a MultiThreading technológiát is használhatjuk, hogy egyszerre akár tizenhat szál egyidejű feldolgozását biztosítsuk. Emellett a zárolás nélküli szorzó mindent megkönnyít a megfelelő minőségű hűtéssel.l.

AMD Zen

AMD Zen

Az AMD 5 évig dolgozott az új Zen kerneleken. Az első generáció egy 14nm-es gyártási folyamatból és egy teljesen új architektúrából származik.

AMD Ryzen

AMD SenseMI

A modern technológiák kombinációja, amely összességében kivonja az új processzorból és egy ciklusból feldolgozott utasítások maximális számát.

AMD Ryzen

AMD Ryzen Master segédprogram

Egy speciális eszköz közvetlenül az AMD-től, amellyel részletesen ellenőrizheted és beállíthatod az egyes magok óráit.


Nagy frissítés vár rád

Az AMD Ryzen processzoroknak AM4 csatlakozóra van szükségük. Az architektúrát érintő különbségek olyan nagyok, hogy egyszerűen nem lehetett másképp megtenni. Az alaplap megszerzése azonban számos modern technológiát hoz létre. A hosszú listából kiemeljük az USB 3.1 (USB-C), a PCIe 3.0, az NVMe, a 32Gb / s M.2 bővítőhelyek, a SATA Express és természetesen több CrossFire grafikus kártya támogatását bizonyos modelleken. A legtöbb esetben is elegendő memória áll rendelkezésre gyors DDR4 modulok formájában.


Paraméterek

Sorozat

Processzor sorozat AMD Ryzen 5
Foglalat AMD AM4
Modellmegjelölés AMD Ryzen 5 1600X
Mikroarchitektúra Zen
Processzor kódnév Summit Ridge

Magok száma

Processzormagok száma 6 ×
Szálak száma 12 ×

Frekvencia

Processzor frekvencia 3,6 GHz (3,6 GHz)
Max. frekvencia (OC) 4 GHz (4 000 MHz)

RAM támogatás

Támogatott memóriatípus DDR4
Max. csatornaszám 2 ×

Teljesítmény

CPU Passmark 13 227

További paraméterek

Jellemzők Automatikus túlpörgetés, Nyitott szorzó, Virtualizáció, Multi-Threading, Hűtő nélkül
Gyártási technológia 14 nm
L2 cache 3 MB
L3 cache 16 MB
Kód:  BD740g2
Termékszám:  YD160XBCAEWOF
Linkek: Gyártó honlapja:

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB20