Kóstold meg az AlzaCafé Costa Rica Santa Rosa kávéját a Costa Rica-i Santa Rosa 1800 feldolgozó üzemből, amely Efraín Naranjo családjának tulajdonában van, és több mint 30 éve termeszt kávét. Ez a microlot, azaz egyértelmű eredetű kávé a catuaí bokrokról származik, és a honey módszerrel dolgozzák fel, aminek köszönhetően a babok nagyobb sűrűsége az erdei gyümölcsök, a karamell és különösen a mogyoróvaj édes jegyeivel jelenik meg az ízben. A kávé különösen alkalmas filteres kávéhoz, azonban alternatív kávéfőzési módszerekhez is alkalmas, mint például Aeropress, French press, V60, Chemex és mások. A Costa Rica Santa Rosa-t kis tételekben pörkölik közepes minőségűre a Csehországban, az aktuális kereslet alapján, így garantáljuk, hogy abszolút tökéletes állapotban érkezik hozzád.
Eredete
Costa Rica, Tarrazu régió, Santa Rosa farm
Fajta
catuaí
Pörkölés foka
közepes
Ízjegyek
erdei gyümölcsök, karamell és mogyoróvaj
Az AlzaCafé Costa Rica Santa Rosa kávét a catuaí cseresznyéből készült red honey módszerrel dolgozták fel. Ez a feldolgozási módszer a szemek héjának eltávolítását jelenti, és a gyümölcshús nagyobb részét hagyja meg. Az afrikai ágyakon történő szárítás során a gyümölcshús kiszárad és ragacsos réteget képez, ami gyakori forgatást igényel, ugyanakkor édesebb és teltebb ízt és magasabb savtartalmat eredményez. A red honey eljárás abban különbözik a hagyományos honey eljárástól, hogy a kávét hosszabb ideig árnyékban hagyják, ami lelassítja a szárítási folyamatot és több nedvességnek teszi ki a kávébabokat.
A filteres kávéhoz 20 g kávé és 300 ml víz arányát javasoljuk. Az AlzaCafé Costa Rica Santa Rosa kávét őröld közepes durvaságúra, és töltsd az előkészített filterbe. Ezután önts egy kis mennyiségű (kb. 50 ml), kb. 93 fokos vizet a kávé áztatásához. 30 másodperc elteltével lassan, körkörös mozdulatokkal adagold a maradék vizet. A teljes extrakciós idő körülbelül 3 percet vesz igénybe. Ha a kávé túl lassan vagy gyorsan folyik, módosítsd az őrlés durvaságát.
Az egyedi íz és aroma megőrzése érdekében kívánatos a kávét megfelelő csomagolásban tárolni. Ezért kávéinkat átlátszatlan, légmentesen záródó csomagolásban szállítjuk, egyirányú szivárgásmentes szeleppel. Ez lehetővé teszi a pörkölés után a kávéból felszabaduló gázok távozását. miközben levegőt nem enged be. Ennek a csomagolásnak köszönhetően az AlzaCafé kávé több hónapig friss marad. A kávét száraz és hűvös helyen tárold.
Célunk, hogy ne csak csúcsminőségű, Dél-Amerikából vagy Afrikából származó kávét kínáljunk, amelyet a legigényesebb kávérajongók is értékelni fognak, hanem megfizethető, kiegyensúlyozott ízű kávét a hétköznapi felhasználók széles köre számára is. Kínálatunkban Latin-Amerikából származó, egyfajta eredetű kávékat is találsz, így az AlzaCafénak köszönhetően biztosan megtalálod kedvenc, egyedi ízvilágú kávédat. Élvezd a kiváló minőségű és frissen pörkölt kávé felejthetetlen élményeit minden nap!
100% Arabica
A kávé a Costa Rica-i Santa Rosa farmról származik, Tarrazu régióból
Fajta: catuaí
Ízjegyek: erdei gyümölcsök, karamell és mogyoróvaj
A kávé lenyűgözően édes és savas ízvilággal rendelkezik
Kis tételekben pörkölik Csehországban
A klasszikus filter mellett az előkészítés alternatív módszerei is megfelelőek
Átlátszatlan, légmentes csomagolásban, egyirányú szivárgásmentes szeleppel szállítjuk
SCA pontszám: 86 pont
Feldolgozási módszer: red honey
Csomag tömege: 250 g
Az AlzaCafé kávébabok mind a munkatársainkat, mind a vásárlók ezreit meggyőzték. Nemcsak kirendeltségeinken, hanem otthonodban is élvezheted amikor csak kedved tartja - az AlzaCafé kávé mindig elérhető és frissen pörkölt. A folyamatosan bővülő kínálatban több országból származó kávék időtálló, tökéletesen összehangolt keverékei találhatók meg, valamint a finom ízárnyalatok kedvelőinek szánt választék is. Ugyanakkor mindent megteszünk annak érdekében, hogy termékeink előállítása ne legyen negatív hatással az ökológiára és a természetre, így kávéinkat fenntarthatóbbá tesszük.
100% Arabica
Kód: | AC_SB_25B03 |
Jótállás: | 24 hónap |
Termékszám: | AC-SB-25B03 |
Linkek: | Gyártó honlapja: |