Oldal frissítése

Alza Individual i3

Alternatívák megjelenítése
Kiegészítők a termékhez

Nincs megfelelő alternatíva?

Válassz teljes kínálatunkból

Alza Individual i3

A számítógép ideális megoldás, ha olyan hardverre vágysz, ami jó pár évig biztosan használható marad. A különféle PC-k specifikációi különbözőek, ezért semelyik modell nem univerzális önmagában. A(z) Alza Individual i3 asztali gép Irodai rendeltetésű. Használhatod rajta a szövegszerkesztőt vagy lejátszhatsz filmeket is. De számítógépes játékokra már kevés lesz.

A(z) Alza Individual i3 asztali gép processzora és videokártyája

Minden PC fontos része a CPU. A(z) Alza Individual i3 lelke a(z) 4 × magos Intel Core i3 3,6 GHz órajelű CPU. Nagyobb igénybevételkor a processzor a Turbo frekvenciát aktiválja. Maximális terhelésnél a CPU fogyasztása 65 W. A TDP (Thermal Design Power) érték főleg a szükséges hűtés becslésénél segítség. A számítógépek nagyrészénél kevesebb, mint 60 W, ennél magasabb tipikusan a játékra tervezett gépekre jellemző.

A grafikus kártya teljesítményének jellemző tulajdonsága a memória nagysága. Mindennapos használat esetén elég kb. 2 GB RAM. Minél inkább magas teljesítményre vágysz, annál jobban ki tudsz használni 4 GB kapacitást. Az igényesebb felhasználók a 6 GB-ot tekintik minimumnak, de persze ennél nagyobb grafikus memória is ajánlott lehet.

A(z) Alza Individual i3 számítógép meghajtója és rendszermemóriája

A jövőbeni felhasználásnak megfelelően határozd meg a RAM nagyságát is. A lehető legegyszerűbb asztali gépeknél a 2 GB RAM a gyakori, 4 GB-os rendszermemóriával az olcsóbb számítógépeknél kalkulálhatunk. Aki gyakran használ egyszerre több programot is, annak érdemes legalább 8 GB RAM-ot választania, a játékrajongóknak pedig 16 GB vagy afölötti memóriára érdemes gondolni. A programok és dokumentumok SSD, SSHD, HDD vagy HDD + SSD formátumú merevlemezre menthetők. Az SSD a Solid State Drive rövidítése, azaz mozgó alkatrészek nélküli merevlemezt jelöl. Sokkal gyorsabb és ellenállóbb a keményebb fizikai hatásokkal szemben, mint a hagyományos merevlemez. A HDD egy hagyományos merevlemez mozgó alkatrészekkel és alacsonyabb árfekvéssel. Az SSHD-t az előző két formátum kombinációjaként kell elképzelni egy komponensben, de az SSD rész sokkal kevesebb helyet foglal el, mint a HDD. HDD + SSD kombinációt csak azok a PC-k képesek kezelni, ahol két különböző fiók van a lemezeknek. Az egyiket egy SSD típus, a másodikat egy HDD foglalja el.

Mekkora meghajtóra vágynál? Az SSD ugyanakkora tárhellyel drágább, mint a hagyományos HDD. A Windows és pár alkalmazás 64 GB-tal is jól működik, de biztonságosabb a 128 GB. De ha az SSD meghajtón fotók százait szeretnéd tárolni, még a 256 GB sem lesz teljes biztonsággal elegendő. A HDD-k nagyobb tárhellyel megtalálhatók. Az 500 GB tartható a minimumnak, de a 2 TB sem olyan kapacitás már, ami ritkaságszámba megy.

Paraméterek

Operációs rendszer

Operációs rendszer Windows 10 Home

Csomag tartalma

A csomag tartalma Tápkábel

Típus

A gép típusa Irodai PC

Processzor

Processzor sorozat Intel Core i3
Processzor modell Intel Core i3 8100 Coffee Lake
Processzor frekvencia 3,6 GHz (3 600 MHz)
Processzormagok száma 4 ×
Max TDP 65 W

GPU márka/modell

Grafikus kártya márkája Intel
Videókártya modell UHD Graphics 630

Alaplap

Foglalat Intel 1151 Coffee Lake

Merevlemez

Tárolókapacitás (teljes) 1 250 GB (1,25 TB)
Tárhely típusa SSD + HDD
HDD Kapacitás 1 TB (1 000 GB)
SSD kapacitás 250 GB (0,25 TB)

Szín és dizájn

Ház mérete Midi Tower

Tápegység

Tápegység 520 W

Rendszermemória

RAM memória mérete 8 GB
Memória frekvencia 2 666 MHz
Memória típusa DDR4
RAM slotok száma 2 db
Beépített slotok száma 1 db

Kimenetek

USB 2.0 2 ×
Grafika VGA D-SUB, DVI, HDMI
Egyéb LAN, PS/2
Optikai meghajtó Optikai meghajtó nélkül

Termékszéria

PC sorozat Alza Individual
Kód:  ALZI18359
Termékszám:  ALZI18359

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.

További információ
Értem Részletes beállítások Elutasít mindent
P-DC1-WEB10