Kóstold meg az AlzaCafé Honduras nyugat-hondurasi kávébabjait, pontosabban a Copán Maya romok közelében található Copán "Department of Copan" nevű területről. A kávébabokat ezután Csehországban pörkölik közvetlenül "a közepén", amikor már érezhető a pörkölés íze, ugyanakkor a kávé megőrzi eredeti ízét. Élvezd a teljesen intenzív cseresznye ízét, diófélékkel és kakaóval kiegészítve. Az AlzaCafé Honduras kávét mindig frissen pörköljük az aktuális kereslet alapján, így garantáljuk, hogy abszolút tökéletes állapotban jut el hozzád.
Eredete
Honduras - SHG Occidente
Intenzitás
3/5
Pörkölés foka
City Roast (közepes)
Ízprofil
cseresznye, dió és kakaó
Ez a pörkölési mód közvetlenül a második repedés előtt ér véget, amikor a babok már teljesen egységes színűek és pörköltek. A City Roast általában valamivel sötétebb színű, mint a Light Roast, de megtartja a világosabb pörkölés néhány jellemzőjét, mint például a magasabb savtartalom és az enyhébb ízprofil. A City Roast pörkölésű kávé az édesség, a savasság és a testesség kiegyensúlyozott kombinációját nyújtja.
Az AlzaCafé Honduras különösen azoknak fog örömet okozni, akik intenzív ízű kávét keresnek. Ez a 100% Arabica kávé alkalmas minden otthoni automata és karos kávéfőzőhöz, French Press vagy csepegtetős kávéfőzőhöz, és különösen kiváló választás ízletes eszpresszó és csepegtetett kávé készítésére. Ha az AlzaCafé Colombia kávét más módszerrel készíted (V60, chemex), ügyelj arra, hogy a megfelelő víz/kávé-arányt használd (15:1), a víz hőmérséklete pedig 93 °C legyen.
A kávéültetvények ezen a területen 1 100-1 700 m tengerszint feletti magasságban találhatók. Hondurasra a nagyon meleg és nedves trópusi éghajlat jellemző, bőséges csapadékkal és 22 °C körüli átlaghőmérséklettel. A kávéfa gyümölcsét kizárólag kézzel szedik, majd hagyományos, generációról generációra szálló feldolgozási módszereknek vetik alá. Az AlzaCafé Honduras betakarítása és feldolgozása mindig a természetvédelem szem előtt tartásával történik. A termelők nem használnak iparilag előállított műtrágyát vagy kártevőirtó permetezőszert. A bogyókat először megmossák, majd 12 órán át erjedni hagyják. Ez a lépés nagyon fontos, mivel az erjesztési folyamat során a növényi nyálka eltávolításra kerül a gyümölcsből. A gyümölcsöket 7 napig közvetlen napfényben hagyják száradni. Ezután a folyamat utolsó szakasza a válogatás és a zsákolás.
Az egyedi íz és aroma megőrzése érdekében kívánatos a kávét megfelelő csomagolásban tárolni. Ezért kávéinkat átlátszatlan, légmentesen záródó csomagolásban szállítjuk, egyirányú szivárgásmentes szeleppel. Ez lehetővé teszi a pörkölés után a kávéból felszabaduló gázok távozását. De levegőt nem enged be. Ennek a csomagolásnak köszönhetően az AlzaCafé Honduras kávé több hónapig friss marad. A kávét száraz és hűvös helyen tárold.
Célunk, hogy ne csak megfizethető kávét kínáljunk, amely kiegyensúlyozott ízével a hétköznapi felhasználók széles körének tetszik, hanem az igazi ínyenceknek szánt prémium kávékra is összpontosítsunk. Kínálatunkban nemcsak Hondurasból, hanem egész Latin-Amerikából származó egyfajta eredetű kávét vár - az AlzaCafé-nak köszönhetően te is megtalálhatod kedvenc kávédat egyedi ízvilággal. Élvezd a kiváló minőségű és frissen pörkölt kávé felejthetetlen élményeit minden nap!
100% Arabica
Származási hely: Honduras - SHG Occidente
Csehországban pörkölt
Az SHG (Strictly High Grown) magasabb tengerszint feletti magasságot és alacsonyabb hőmérsékletet jelez
City Roast eljárás - közepes pörkölési fokozat
Intenzív cseresznye a diófélék és a kakaó ízével
Alkalmas minden otthoni automata és karos kávéfőzőhöz, csepegtetős kávéfőzőhöz vagy french press-hez
Átlátszatlan, légmentes csomagolásban, egyirányú szivárgásmentes szeleppel szállítjuk
Tengerszint feletti magasság: 1 100-1 700 mtengerszint felett
Tömeg: 250 g
Az AlzaCafé kávébabok mind a munkatársainkat, mind a vásárlók ezreit meggyőzték. Nemcsak boltjainkban, hanem otthonodban is élvezheted, amikor csak kedved tartja - az AlzaCafé kávé mindig elérhető és frissen pörkölt. A folyamatosan bővülő kínálatban több származási országból származó kávék időtálló, tökéletesen összehangolt keverékei, valamint a finom ízárnyalatok kedvelőinek szánt választék is megtalálható. Ugyanakkor mindent megteszünk annak érdekében, hogy termékeink előállítása ne legyen negatív hatással az ökológiára és a természetre, így kávéinkat fenntarthatóbbá tesszük.
A specifikációk előzetes tájékoztatás nélkül megváltoztathatóak. A képek csak illusztrációs célokat szolgálnak.